19.04.2024
Здоров’я Новини

На Тернопільщину приїде заступник міністра охорони здоров’я, хоче поспілкуватись із медиками, котрі борються з коронавірусом

На Тернопільщину 3 квітня обіцяє приїхати заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, аби виявити, яка ситуація із забезпеченням є насправді, а не в звітах. Про це він розповів на брифінгу щодо ситуації з протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Тернопільська область входить до трійки регіонів, де наразі зафіксували найбільше випадків COVID-19, наголосив Ляшко.

– У Києві виявили 180 випадків, у Чернівецькій області – 171, у Тернопільській – 114 (станом на 22.00 2 квітня, 82 пацієнтів – лише з Монастириського району – авт.). За минулу добу найбільше нових випадків підтверджено на Закарпатті – 23, в Чернівецькій області – 28, в Києві – 20. У зв’язку з цим у Чернівецькій області посилено заходи: обмежено в’їзд і виїзд на територію області, – розповів заступник міністра.

Відповідаючи на питання журналістів про звільнення лікарів у медзакладах України, Ляшко розповів, що такі випадки справді є. Згадав тут і про ситуацію в Монастириськах.

– Кожен такий випадок ми стараємось розглядати. Нещодавно я спілкувався з керівництвом Монастириської центральної районної лікарні, запитував інформацію про те, що там звільнились медики. Її не підтвердили. Медики при виявленні першого випадку (коронавірусу – авт.) написали заяви, але наступного дня вийшли на роботи і відізвали їх, – пояснив Віктор Ляшко. Щоправда, не уточнив, мова йде конкретно про лікарів чи про медичний персонал загалом. – Сьогодні їду на Тернопільщину, щоб на місці глянути, як все відбувається, і поспілкуватись безпосередньо із медичними працівниками, чи все відповідає тим документам і звітам, які нам надходять.

Нагадаємо, раніше інформацію про звільнення лікарів у медзакладах Тернополя спростовував головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, на коронавірус в Україні вже захворіли 942 людини. 19 людей одужали, 23 – померли. Летальність (кількість померлих до кількості хворих на коронавірус – авт.) в Україні становить 2,4%. В той час як цей показник загалом у світі – 5,2%. В Німеччині – 1,3%, в Італії – 12%, в Іспанії – 9,2%. В Китаї зараз фіксують близько 90 нових випадків за добу, зауважив Ляшко.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів