25.04.2024
Новини

Для медиків тернопільських лікарень, які живуть в районах, також хочуть організувати спецрейси

Медиків, які працюють в лікарнях Тернополя, але живуть в інших районах області, також хочуть розвозити спецрейсами.

Волонтери-водії, які раніше зголосились возити лікарів з районів на роботу та назад, втомлюються, зрештою, це і фінансовий тягар – за пальне вони платять самотужки. Тому в оперативному штабі з протидії коронавірусу запропонували організувати спецрейси силами міського управління транспорту. За аналогією, як є по місту.

Відповідне доручення озвучив міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Потрібно, щоб головні лікарі зібрали основні напрямки, звідки доїжджають на роботу в Тернопіль їхні працівники. Цю інформацію передати в міське управління транспорту, оскільки обласний штаб наразі не розробив схему добирання на роботу медиків, які живуть за межами міста, – пояснює Надал. – Відповідно, варто самим домовитись із перевізниками. Потрібно 5-10 бусів, аби відвозити лікарів на роботу та повертати, відповідно до цих напрямків.

Що ж стосовно перевезень медпрацівників територією міста, то наразі проблем немає, запевнив начальник управління транспорту Олег Вітрук. А от із розумінням самими медиками, хто повинен платити за проїзд, а хто – ні, виникли проблеми.

В оперативному штабі наголошують: електронні квитки отримали ті, кому передбачений безоплатний проїзд. Решта, хто мають картонні спецпропуски, повинні платити. Звісно, хто має картку тернополянина, може нею користуватись.

– Спецрейсами доставляють на роботу всіх лікарів всіх медичних закладів, які функціонують в Тернополі. Але безкоштовно користуватись транспортом можуть працівники лише тих медзакладів, які беруть участь в ліквідації загрози коронавірусу (міська лікарня швидкої допомоги, міська дитяча лікарня та міська лікарня №3 – авт.). Всі інші медики користуються транспортом на загальних підставах, – наголошує Надал.

Також Олег Вітрук повідомив, що вже найближчими днями запустять спецрейс за напрямком Кобзарівка-Тернопіль. Наразі узгоджують години виконання цих рейсів перевізниками.

Оновлений розклад спецрейсів по місту можна побачити за посиланням.

 

Перейти до панелі інструментів