29.03.2024
Місто Новини

З 6 березня до Тернополя з-за кордону повернулись понад 6,5 тис. людей – міський голова

Офіційних даних немає, однак, згідно з інформацією операторів мобільного зв’язку, більше 6,5 тисяч людей повернулись з-за кордону за сотанні три тижні лише в Тернопіль. Скільки таких людей в області, наразі невідомо.

Про це в інтерв’ю УХ-радіо розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Цю інформацію мала би надавати Держприкордонслужба, однак поки це все ми вибираємо самостійно, завдяки даним мобільних операторів, – пояснює Надал. – Відповідно до цих підрахунків, у Тернопіль, починаючи з 6 березня, повернулось понад 6,5 тисяч людей. Це люди, які приїхали і з заробітків, і з туристичних поїздок.

Деталей щодо кожного з них немає.

Нагадаємо, вчора уряд прийняв рішення про обов’язкову обсервацію для всіх українців, які повертаються з-за кордону. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації”, – пояснюють в МОЗ.

У Тернополі для обсервації відвели міську комунальну лікарню №3. Тож жителів міста закликають не наражати на небезпеку себе та оточення і звертатись на “гарячу лінію” 098 441 59 81 або до свого сімейного лікаря, якщо ви повернулись з-за кордону.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів