28.03.2024
Здоров’я Новини

Монастириська лікарня почала отримувати допомогу з усіх куточків області. Число інфікованих зростає

На 17 год в Монастириському районі 14 інфікованих вірусом СОVID-19: в с.Ковалівка – 4 (1-летальний), с.Швейків – 3, м.Монастириська – 7. В їх числі 4 лікарі і 4 медсестри (семеро переведені на самоізоляцію, в них легка форма). Троє хворих доставлені в Тернопіль. Двоє госпіталізовані в райлікарні. Про це повідомив заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

– У райлікарні є 1 апарат штучної вентиляції легень – Драгер “Каріна”, 2 апарати середньої потужності, 2 кисневі концентратори, – пише Павло Дронь. – До цих пір по лінії МОЗ все ще очікуються обіцяні засоби індивідуального захисту для медперсоналу, тестові системи, ліки.
Настрій колективу дещо покращився, так як сьогодні від добрих людей в райлікарню надійшла деяка так необхідна допомога.

Від Заліщицької райлікарні передали 1 апарат ШВЛ та 1 концентратор кисню. Від Козівської райлікарні передали 20 захисних костюмів та 2 комбінезони, окуляри, рукавиці.
Волонтери шиють маски, халати.

– Надійшла допомога від громадських активістів, окремих політиків Тернопілля: монітор пацієнта, інфузумат для подачі лікарства в дозованому режимі. відсмоктувач хірургічний, три набори клинків для інтубування, маски, бахіли тощо, – продовжує Павло Дронь.

Оскільки, за прогнозами інтенсивність підтвердження інфікованих на коронавірус очікується через 5-7 днів, проблемними для райлікарні залишаються питання забезпечення медперсоналу захисними костюмами, респіраторами, апаратами ШВЛ (на придбання яких черга), тестами, противірусними препаратами.

Антикризовий штаб працює в посиленому режимі. На базі райлікарні розгортається антивірусний шпиталь. Підготовлено приміщення для окремого відпочинку і проживання обслуговуючого медперсоналу, зарезервовано продукти харчування, готуються палати під бокси для хворих. Складено резервні списки медиків на випадок враження вірусом діючого персоналу.
Район блокований поліцейськими блокпостами на всіх в”їздах і виїздах.

У районі створили благодійний фонд для місцевих аграріїв і підприємців. Починають надходити кошти на апарати ШВЛ. Їх потрібно хоч би десяток. А також, з нього потрібно буде і доплатити матеріальну винагороду медикам за їх нелегку працю.

– Продовольчої кризи немає, – запевняє чиновник. –  Всі магазини контролюються щодо безпечного та безперервного постачання продуктами і всім необхідним.

Районна СНС виконує значний обсяг роботи цілодобово, дезинфікуючи тротуари, під”їзди, входи до магазинів, двері, службові приміщення дезрозчинами у райцентрі та проблемних селах.
Громадський сектор району активно мобілізувався на допомогу.

Людей просять не виходити з дому без нагальної потреби, мінімум контактів один з одним, в разі перших ознак слабкості самоізолюйтесь від близьких, тримати зв”язок зі своїм сімейним лікарем і не випускати дітей на вулицю надовго.

Рахунок для перерахунку коштів:

р/р UA973366770000026008052554121

КНП «Монастириська ЦРЛ»

код ЄДРПОУ 36338715

МФО банку 336677 в АТ КБ «Приватбанк»

Перейти до панелі інструментів