19.04.2024
Здоров’я Новини

“Дітей відправили до бабусі в село, щоб захистити, вона ж пішла на похорон до сусідів”: в лікарнях Тернополя досі троє людей з підозрою на COVID-19

Станом на ранок 23 березня в тернопільських лікарнях перебуває троє людей з підозрою на коронавірус та один пацієнт із підтвердженим діагнозом.

Про це в інтерв’ю для “УХ-радіо” розповів міський голова Сергій Надал.

– 57-річний пацієнт із COVID-19 зараз перебуває в першій міській лікарні (лікарні швидкої допомоги – авт.). Там же з підозрою на коронавірус лежить ще один мешканець цього ж району. Ще двоє дітей з підозрою на COVID-19 – у дитячій міській лікарні, – розповідає очільник міста.

Вік дітей – півтора року та 7 років і 10 місяців.

– Самі діти з Тернополя. Батьки відвезли їх у село до бабусі, бо думали, що там зможуть захистити чи сховати від вірусу, – продовжує Надал. – А бабуся пішла на похорон до сусідів. Там були люди, які повернулись з іншої країни. В результаті діти повернулись в місто вже хворими.

Щоправда, Надал зауважує: підтвердження щодо коронавірусу по дітях ще немає. Це лише підозри. Наразі їм надають всю необхідну медичну допомогу. Цю історію наводить для того, аби ще раз закликати дотримуватись карантину.

Через годину, близько 11.00, директор міської дитячої лікарні повідомив, що пацієнтів із підозрою на коронавірус у медзакладі вже троє. Ще одна дитина – віком майже 5 років.

Вкотре нагадуємо: якщо ви повернулись з-за кордону, де були випадки коронавірусу, дотримуйтесь двотижневої самоізоляції і зателефонуйте сімейному лікарю. Ви можете не хворіти на COVID-19 самі, але при цьому переносити його.

Не забувайте також дотримуватись дистанції мінімум в півтора метра, а краще – більше, при зустрічах з іншими людьми. Піклуйтесь про себе та про своє оточення!

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів