25.04.2024
Місто Новини Оперативно

Медикам видадуть посвідчення для безкоштовного проїзду, а лікарня №3 стане місцем для обсервації – рішення оперативного штабу

Лікарям, які працюють у закладах, що беруть участь в наданні допомоги хворим на коронавірус,  видадуть спеціальні посвідчення для безкоштовного проїзду в громадському транспорті міста, а лікарня №3 стане місцем для обсервації та ізоляції для тих, у кого хворобу підозрюють. Про це йшлося на засіданні Тернопільського спеціального штабу з ліквідації надзвичайної ситуації вранці 21 березня.

Нагадаємо, ввечері 20 березня стало відомо, що на території Тернопільської області зареєстрували перший випадок захворювання на коронавірус. У зв’язку з цим опівночі 21 березня в області ввели режим надзвичайної ситуації. Через це в’їзд в місто буде обмеженим, пояснили на засіданні штабу.

– Потрібно розробити єдину форму для посвідчень, які матимуть медики, працівники комунальних та аварійних служб, аптек, тих підприємств, що продовжують працювати. Керівники медзакладів, задіяних до боротьби з захворювання (перша міська, третя міська, районна, обласна та дитяча лікарні та лабораторний центр) мають надати списки працівників, аби їм видали ці посвідчення. Щоб ці люди мали можливість безпроблемного доїзду до міста, якщо вони живуть поза його межами, – пояснив голова спеціального штабу, міський голова Сергій Надал.

Крім того розробляють спецрейси саме для тих працівників, які доїжджають до Тернополя з району чи далі.

– Лікарям, які працюватимуть у Тернополі, потрібно видати посвідчення, які даватимуть можливість безкоштовного проїзду в громадському трапнспорті, – додав очільник міста.

Згідно з рішенням штабу, міська лікарня №1 – основний медичний заклад для приймання та лікування хворих на COVID-19, міська дитяча, відповідно, призначена для допомоги дітям.

– Міську лікарню №3 відведено під обсервацію та для ізоляції тих, у кого є підозра на коронавірус, – додав Надал.

Тернопільська районна та обласна лікарні також братимуть участь у лікуванні хворих на COVID-19. Таке рішення, за словами Надала, прийняв обласний штаб.

РЕМ просять розробити схему роботи на випадок екстрених ситуацій, аби медичні заклади продовжили працювати навіть тоді, якщо будуть перебої з електропостачанням.

Жителів міста та громади закликають без нагальної потреби не виходити на вулиці без масок або максимально скоротити час перебування без необхідного захисту, зауважив Сергій Надал.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів