29.04.2024
Новини Оперативно

У Заліщицькому районі – перший випадок коронавірусу. Захворів 57-річний чоловік

Про перший підтверджений випадок коронавірусу на Тернопільщині повідомляє в офіційному Телеграм-каналі Тернопільський штаб для боротьби з COVID-19

  • У мешканця міста Заліщики Тернопільським обласним лабораторним центром методом ПЛР діагностовано COVID-19. Для підтвердження результатів аналізи додатково відправляють в м.Київ. Наразі обласним штабом вжиті всі протиепідеміологічні заходи, встановлено коло контактних осіб, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в облдержадміністрації, 57-річний житель Заліщиків в ізоляції, лікарі оцінюють його стан як середньої важкості. Чоловіку надається симптоматичне лікування. Встановлюються контактні особи. Їм буде рекомендовано самоізоляція.

Попередньо відомо, що чоловік священнослужитель. І в нього велика сім’я.
Сьогодні члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації проголосували за введення в області режиму надзвичайної ситуації. І рекомендували таке ж рішення прийняти міському штабу.

Для жителів Заліщицького району та сусідніх районів посилять обмеження в пересуванні. На виїздах із районного центру будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці проводитимуть скрінінг.

 

Інформацію підтвердили у МОЗ. Станом на 23:00 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок COVID-19.

Нові випадки були зафіксовані у Київській (1) та Тернопільській (1) областях, йдеться у повідомленні.

У зв’язку із лабораторно підтвердженим випадком захворювання на COVID-19 у Заліщицькому районі обласною комісією з питань ТЕБтаНС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год 21.03.2020 на території Тернопільської області введено режим надзвичайної ситуації.

Перейти до панелі інструментів