19.04.2024
Громада Місто Новини

Які обмеження введуть в Тернополі з 17 березня

Негайно заборонити ввіз на територію Тернопільської громади продукції з Чернівецької та Житомирської областей, обмежити масові заходи, де є понад 10 осіб, ввести обмеження на торгівлю харчовими продуктами, закрити всі заклади, окрім аптек та продуктових магазинів, зробити розмітку в супермаркетах, аби між людьми в черзі було не менше 1 метра, – ці та інші пропозиції обговорювали на засіданні Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом у понеділок, 16 березня. Остаточно їх мають затвердити на сесії 17 березня. 

Отож, якими були пропозиції:

Заборонити масові заходи за участі понад 10 осіб, крім необхідних для забезпечення роботи державної влади та органів місцевого самоврядування.

Закрити ринки, ввести обмеження на торгівлю харчовими продуктами. Всі харчові товари, крім м’яса і риби, мають реалізовувати упакованими і фасованими.

Негайно ліквідувати стихійну торгівлю.

Заборонити ввезення на територію громади продуктів із Чернівецької та Житомирської областей. Цей пункт читали із приміткою “негайно”.

На території продуктових ринків заборонити продаж товарів промислової групи, окрім засобів гігієни та миючих, дезінфекційних.

Зменшити кількість точок на центральному ринку та на Шептицького, між кожною має бути відстань 2 метри. При цьому мер міста попросив підприємців не брати орендної плати за ті дні, коли реалізація товарів фактично не буде здійснюватись. Адже мова йде перш за все про зменшення кількості продавців на ринках.

Заборонити роботу ТРЦ, окрім супермаркетів, що розміщені на їх території.

Кіно, театри, аквапарки, музеї, гуртки, спортклуби, танцювальні колективи, лазні, салони краси – всі вони мають тимчасово припинити роботу. Припинити навчання в ДНЗ, спортивних художніх та музшколах.

Адміністрації супермаркетів мають попіклуватись про дезінфекцію всіх приміщень, а кожні три години робити провітрювання на 15-20 хвилин. На входах мають бути дезінфектанти для рук, а в чергах має бути не більше 5 осіб, між кожною людиною – не менше 1 метра дистанції. Для цього потрібно нанести мітки на підлозі.

Закрити заклади ресторанного бізнесу, бари, ресторани, навіть у готелях.

Проводити дезінфекцію під’їздів, ліфтів, протирати ручки дверей та навіть кнопки ліфтів. Про це все мають подбати голови ОСББ або спеціальні обслуговуючі підприємства.

Водії та кондуктори мають перебувати на маршруті в рукавицях та масках. Самі транспортні засоби, нагадаємо, проходять дезінфекцію щодня.

ЦНАПи та управління держреєстрацій переходять на дистанційне обслуговування громадян за допомогою електронної та Укрпошти.

Управлінню ЖКГ пропонують вивчити питання обробки доріг та тротуарів дезінфекційними розчинами.

Закрити заводи, які працюють на території громади, зокрема, мова про СЕБН ЮА.

Сусідні громади та селищні ради проситимуть вводити аналогічні заходи.

Автостанції: обмежити доступ транспортних засобів, дозволити заїзд лише за попереднього узгодження маршруту та графіку.

А от обмеження пересування між районами поки пропонують не вводити, пояснив очільник ГУ НП в Тернопільській області Олександр Богомол.

– Карантинною зоною наразі є вся Україна. А скупчення людей та транспорту та КПП може дати зворотній ефект, – зауважив Богомол.

Детальніше з рішенням можна ознайомитись за посиланням.

Рішення мають затвердити на сесії міської ради, яка відбудеться у вівторок, 17 березня. Але вступають вони в дію опівночі 17 березня.

 

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів