02.05.2024
Громада Новини

Протестувальники під ОДА вимагали надати Росії статус агресора, а не спостерігача

16 березня під стінами облдержадміністрації відбулась акція ветеранської непокори “Рішуче дій”. Представники “Правого сектору”, волонтери, тернополяни прийшли, щоб висловити свою позицію стосовно визнання Росії агресором, а не гарантом-споживачем під час виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Із відповідною заявою вони звернулися до керівництва облдержадміністрації.

Під час промови тернопільської волонтерки Ружени Волянської виникла сутичка між протестувальниками та поліцією. Правоохоронці хотіли завадити присутнім палити шини. Це обурило активістів.

– Наша поліція має підтримувати, а не протистояти, – сказав керівник Тернопільського обласного штабу “Правий Сектор” Назар Сарабун. – Сюди прийшли тернополяни, щоб висловити свою думку, а не нападати одні на одних. Потрібно було ще всі автостанції позакривати, щоб ми не мали де шини знайти.

Назар Сарабун зачитав звернення, яке мають розглянути депутати обласної ради завтра, 17 березня.

– Ми, ветерани Російсько-Української війни, активісти, свідомі громадяни, представники громадських організацій, звертаємось стосовно нещодавніх переговорів в Мінську та документу створення так званої консультативної ради в рамках тристоронньої контактної групи. Вважаємо даний факт державною зрадою, а всіх причетних до нього- прибічниками окупантів, так як дані пункти суперечать Закону України  “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”. В якому йдеться про визнання Російської Федерації агресором, надає Росії статус спостерігача, а не агресора. Це неможливість продовження санкцій проти Росії та дозволить уникнути відповідальності за вбитих українців.

Вимоги протестувальників:

  • унеможливити створення консультативної ради в склад якої можуть увійти ОРДЛО, вжити запобіжних заходів щодо набуття суб’єктного статусу ОРДЛО,
  • звернутися до Служби безпеки України з умовою відкрити кримінальне провадження за контрактом державної зради громадянами А.Б Єрмаком , Л.Д. Кучмою;
  • розслідувати причетність до цього злочину інших посадових осіб, зокрема президента України Володимира Зеленського;
  • вжити  необхідних заходів щодо припинення подальших злочинних дій вищезгаданих осіб та їх спільників;
  • сприяти усіма можливими засобами та методами відновленню контролю над державним кордоном України.

 

 

Перейти до панелі інструментів