24.04.2024
Новини

У Тернополі вшанували загиблих у бою під Дебальцевим

На знак вшанування пам’яті бійців, що 5 років тому загинули під час виходу з Дебальцевого, у Тернополі відбувся мітинг-реквієм  На захід прийшли військовослужбовці, матері солдатів, які віддали своє життя під час бойових дій на Сході України, представники органів місцевої влади. Біля стели полеглим військовослужбовцям священники відправили панахиду, а усі присутні вшанували їхню пам’ять України хвилиною мовчання. 

  • Вже вкотре ми зустрічаємось на цьому місці, вшановуємо і оплакуємо,-  ділиться мати загиблого Олександра Орляка, командира гармати 128 гірсько-піхотної бригади Леся Орляк. – Вони боронили, хто до останнього патрона а хто до останньої краплі крові. Кажуть час лікує, але це неправда. На превеликий жаль, кожен з очільників нашої держави не відчув того, що довелось відчути військовим, вони уявити не можуть з якими відчуттями живіть родини, які втратили найдорожче.

Учасників бойових дій нагородили медалями “За службу Україні” та грошовими преміями. Матеріальну допомогу отримали й матері загиблих бійців. Представники місцевої влади подякували їм за патріотичне виховання дітей. 

– Важко згадувати побратимів, які віддали життя, –  говорить заступник командира взводу бойової машини 30-ї окремої механізованої бригади Сергій Лучкін. – Ми не відступили, ми стримали російські війська. У мене є мрія, коли ми повернемо території повернутися туди в Дебальцево на те місце, де вони загинули, та подякувати.

На прохання учасників АТО/ООС волонтери купили безпілотний літаючий апарат – дрон та вручили військовому, молодшому сержанту Віталію Гульку, який доставить квадрокоптер хлопцям на передову.

  • Нещодавно я отримала лист від полковника третьої роти спецзагону, про те що їм не вистачає такого технічного спорядження, – розповіла голова громадської організації “ВО учасників АТО Галичини” Ружена Волянська. – Люди говорять, що все спокійно, не стріляють, але це не так. 

Присутні поклали квіти до пам’ятної стели та молились за тих, хто так і не повернувся із Дебальцевим. Продовжилось вшанування в Українському Домі “Перемога” переглядом фільму “Висота 307,5”. 

 

Перейти до панелі інструментів