20.04.2024
Гуманітарна сфера Новини

У Бучачі відбувся перший Jazz Bez (фото)

14 грудня в Бучачі вперше відбувся українсько-польський фестиваль Jazz Bez. Його учасниками стали польський гурт Organic Noises, який грає джаз із вірменськими і балканськими мотивами, та місцевий “Опус”.

– В тому, що це була знакова подія для Бучача не сумнівається ніхто, – розповідає організатор Jazz Bez Buchach Віктор Гребеньовський. – Це дійсно перший джазовий фестиваль на наших теренах і в Будинку культури звучала музика різних стилів та уподобань.

Загалом же Jazz Bez цьогоріч відбувся вже вдевʼятнадцяте. А Бучач став перший районним центром Тернопільщини, який приймав у себе цей міжнародний фестиваль.

– Власне, потрібно висловити слова подяки Ользі Ковалевській (представниця фестивалю у Львові –авт.), яка запропонувала мені провести Jazz Bez у Бучачі і Олегу Макогону (представник дійства у Тернополі –авт.), який ретельно відбирав колективи для Бучача та давав практичні поради, – продовжує пан Гребеньовський. – При підготовці до фестивалю був приємно вражений діями бучачан: вони почали активно купувати квитки і дарувати їх іншим людям, до того ж інкогніто, роблячи добру справу. Кошторис такого фестивалю є досить великим для районного центру і якби не допомога меценатів, які викупили дорогі квитки, то для інших глядачів вони були б значно дорожчі, або недоступні.

На фестиваль приїхали глядачі з Бучача, Монастирисьок, Коропця, Чорткова, Теребовлі та Заліщиків. Оскільки перший фестиваль відбувся досить вдало, то наступного року організатори обіцяють докласти зусиль, аби повторити його проведення в місті.

Перейти до панелі інструментів