29.03.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

Чому народні депутати не прийшли на сесію облради

Сьогодні, 28 листопада, відбувається третє пленарне засідання 12-ї сесії обласної ради. Головна тема засідання – обговорення перспективного плану територій громад  області. На сесію запросили голів ОТГ і народних депутатів від Тернопільщини.

Запрошення для нардепів надіслали на скриньки та розмістили на офіційній сторінці Тернопільської обласної ради.

Для депутатів за оновленими столами відвели спеціальні місця і поставили таблички.

Фото Любові Красновської

Під час засідання обласної ради депутат від фракції “Свобода” Василь Чашка поцікавився, чи є у залі бодай один із запрошених нардепів. Виявилося, що жоден із семи народних обранців на засідання обласної ради не з’явився.

  • Депутати сьогодні працюють у комітетах Верховної Ради України, – зазначив голова облдержадміністрації Ігор Сопель. – Просили подякувати за запрошення, але не мають змоги приїхати. Можна перевірити цю інформацію.

Натомість І заступник голови обласної ради Василь Деревляний відповів:

  • За нашою інформацією, на сьогоднішній день не відбувається жодного засідання комітетів Верховної Ради, де мають бути наші представники. Я би попросив теж перевірити всім, особливо представникам ЗМІ, чи вони там працюють, чи вони забоялися прийти, стати на трибуну і сказати жителям області свою позицію.

Ми перевірили, чому депутати Верховної Ради України проігнорували сьогоднішнє запрошення на сесію обласної ради і чи отримували вони запрошення.

  • Так, запрошували, – відповіла депутатка Людмила Марченко. – Але не змогла бути присутньою оскільки знаходжусь в Києві.
  • Я не відхиляв, – каже депутат Андрій Богданець. – В мене засідання комітету сьогодні так само, як і в інших членів аграрного комітету. А це мій прямий обов’язок і моя робота.
  • 28 листопада о 12:30 заплановане засідання нашого комітету, – коментує депутат Іван Чайківський. – А до 27 листопада – відведений час для подання правок до прийнятого в першому читанні Закону про обіг с/г земель. Тому ці дні ми працювали в комітеті.

Нагадаємо, Андрій Богданець та Іван Чайківський – члени комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики. І, за даними офіційного сайту ВРУ, о 12.30 справді відбувається засідання цього комітету.

  • По-перше, ні на скриньку, ні телефоном я не отримував запрошення, – говорить депутат Ігор Василів. – А по-друге, у мене сьогодні виїзне засідання у Борисполі з питань транспорту та інфраструктури, де я маю бути, оскільки ми не можемо прогулювати роботу.

Депутат підтвердив свою присутність на засіданні комітету порядком денним і фото із заходу.

Ми також звернулися до депутата Володимира Гевка.

  • Знаю, що запрошували, але цього тижня згідно графіку роботи Верховної Ради, депутати працюють у Комітетах, – пояснив Володимир Гевко. – Ми всі зараз у Києві! Протягом цього тижня відбуваються ряд засідань як Комітетів, так і підкомітетів, на яких депутати повинні бути присутні! Тому такі зустрічі потрібно погоджувати завчасно!

На сайті Верховної Ради України ми перевірили, які ж комітети працюють сьогодні, 28 листопада.

У свою чергу депутат обласної ради від ВО “Свобода” Василь Чашка звернувся до голови ОДА Ігоря Сопеля.

  • Ви на першій робочій нараді наголошували, що ми в першу чергу займаємося політикою, то я би попросив, щоб Ви передали також політикам, депутатам Верховної Ради, щоб вони не ігнорували людей і приступили дійсно до робочих питань, які хвилюють область, бо саме область наша, як і нас, так і їх разом обрала.

 

Перейти до панелі інструментів