26.04.2024
Новини

Сесія обласної ради відбувається в оновленій залі за 14 мільйонів

Друге пленарне засідання 12-ї сесії обласної ради відбувається у відреставрованій сесійній залі. Капітальний ремонт тривав рік. На час ремонтних робіт сесії облради проходили в різних районах області. Депутати побували у Трибухівцях Бучацького району, Почаєві Кременецького району, Чорткові, Скориках Підволочиського району, у Борщеві, також три засідання відбулись у 532 кабінеті адмінприміщення обласної ради.

У залі замінили трибуни, крісла, встановили сучасні перегородки, обладнали пандусом. Працює два плазмових телевізори, оновлене освітлення і портьєри. У залі 96 + 60 сидячих місць.
Тут поліпшене кондиціонування, встановлено системи протипожежного захисту, модернізовано систему «Віче», вдосконалені системи звуку та освітлення. Зал обладнали професійним обладнанням Wi-Fi мережі на професійних точках-доступу Ubiquiti UniFi AP AC Lite, яке зможе взяти на себе до 150 підключень. Приміщення забезпечили 4-ма такими Wi-Fi точками.

Як повідомив голова облради Віктор Овчарук, це перший ремонт за останніх 40 років. Спершу відремонтували дах, а потім поступово оновили все. У залі змінили розташування депутатів, але зберегли пофракційний принцип. Також пан Овчарук попередив, що система “Віче” оновлена і працює в тестовому режимі, тому попросив повідомляти про недоліки.

Оновлену залу освятили отці всіх конфесій. На початку сесії представили новопризначеного голову Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля. Він висловив сподівання, що депутати прийматимуть у новій залі правильні рішення.

За даними сайту електронних публічних державних закупівель Prozorro, капітальний ремонт зали обійшовся у 6 576 775 грн, не враховуючи ремонту даху, системи протипожежного захисту та вентиляції. А це ще кілька мільйонів.

 

Загалом сайт обласної ради повідомляє про понад 14 млн 132 тис грн. використаних на капітальний ремонт грошей.

З них:
Проектно-кошторисна документація – 15 000 грн.;
Експертиза проектно-кошторисної документації – 3564 грн.;
Капітальний ремонт даху конференцзали – 992, 355 тис. грн.;
Капітальний ремонт приміщення конферензали – 8594,768 тис.грн.;
Встановлення системи кондиціонування – 3121,883 тис. грн.;
Система протипожежного захисту – 593,093 тис. грн.;
Модернізація системи «Віче» – 811, 392тис. грн..

 

Перейти до панелі інструментів