25.04.2024
Жінки Новини

Незабаром Тернопілля дізнається ім’я найкращої мами області

IV фестиваль “BEST MAMA” відбудеться у Тернополі найближчої неділі, 20 жовтня. Дійство відбуватиметься у Concert Hall ТРЦ “Подоляни” з 10.00 до 20.00 години. 

У програмі – виступи спікерів, розважальна шоу-програма, діятимуть зони консультацій лікарів, дитяча кімната, майстер-класи, книжковий ярмарок, б’юті-зона, трансформаційні психологічні ігри. 

  • Спікери будуть з Тернополя, Львова, Харкова, Одеси, – говорить організаторка фестивалю Людмила Муринська. – Вони розповідатимуть про образи між батьками і дітьми, про те, чи варто карати дітей. Будуть теми, як психологічний стан впливає на красу і на здоров’я жінок, розкажуть і про те, як поєднувати у собі ролі мами, дружини, бізнес-леді.

Під час фестивалю учасниць безкоштовно консультуватимуть лікарі приватних клінік – гінекологи, стоматологи, інші фахівці. На книжковому ярмарку видавництва представлять багато книг, у тому числі дитячих. У б’юті-зоні мамам безкоштовно наведуть красу перукарі та візажисти. У дитячій кімнаті протягом усього дня з дітьми займатимуться педагоги центрів дитячого розвитку. 

Особливість цьогорічного фестивалю – премія “Найкраща мама”. Їх відбирали у п’ятьох номінаціях – “Мама-Ангел”, “Мама ранньої пташки”, “Мама з великим серцем”, “Мама – сімейний затишок”, “Успішна мама”. Голосували за них на сторінці “Найкраща мама Тернопілля” у Facebook з 16 вересня по 5 жовтня. 

  • Номінації я сама визначала, інтуїтивно, – розповідає Людмила Муринська. – Мама-Ангел – це мама особливої дитинки. Мама ранньої пташки – це мама дитини, яка народилась передчасно. Мама з великим серцем – мама трьох і більше дітей. Мама – сімейний затишок – жінка, яка повністю присвятила себе сім’ї. І успішна мама – та, яка вдало поєднує сім’ю і кар’єру. 

У перший тур до 1 вересня жінки подавали анкети, вийшло понад 60 анкет. У ІІ тур пройшли 49 жінок, за них і відбувалося голосування. 

  • За цей період цими публікаціями цікавилися близько 250 тисяч людей, таку статистику показала сторінка, – каже Людмила Муринська. – Під час фестивалю ми нагородимо кращу маму у кожній з номінацій і найкращу маму, яка набрала найбільшу кількість лайків. Хай поки що це буде секретом. 

Призи підготували партнери заходу – це сертифікати на клініки, подорожі від агенції мандрів, косметика, спеціальні статуетки. 

Людмила Муринська зізнається, після третього фестивалю вигоріла і думала, що більше не організовуватиме захід. Але мами почали самі запитувати, де ж фестиваль, долучилися нові. Виник задум премії “Найкраща мама Тернопілля”. 

  • У мене місія – підняти статус матері на Всеукраїнський рівень, щоб більше говорили про матерів, – каже Людмила. – Ми говоримо про професорів, лікарів, представників інших професій, але всіх їх народила мама. Тому хочу привернути увагу суспільства до статусу матері. 

Організаторка фестивалю “Best mama” додає, всі мами – однаково цінні: і та, яка народила одну дитину, і та, яка багатьох, і та, яка виховує особливих дітей, і та, яка здорових, і та, що вдома, і працююча. 

Сама Людмила Муринська називає себе більше соціально активною мамою, аніж успішною бізнес-леді. Великі гроші вона відкинула на задній план, присвячуючи свою діяльність матерям, проводячи для них навчання і працюючи над собою.

Додатково про фестиваль “Best mama” на сторінці події у соцмережі. 

 

Перейти до панелі інструментів