18.04.2024
Місто Новини

Скільки коштують нові-користовані чеські автобуси, які закупила міська рада

Нові низькопідлогові автобуси, які незабаром з’являться на тестовому маршруті №35, 2007-2009 р.р. випуску. Вартість одного такого автобуса – в межах 900 тис. грн.

Нагадаємо, міськрада повідомила, що незабаром на вулиці міста виїде шість нових пасажирських низькопідлогових автобусів з європейськими стандартами комфорту, які нещодавно прибули до Тернополя з Чехії. У перший період ці автобуси здійснюватимуть рейси на маршруті №35.
Наскільки є новими та скільки коштували місту розрекламовані владою “нові низькопідлогові автобуси” цікавляться читачі “Терміново” . Ці питання переадресували директору КП “Тернопільелектротранс” Андрію Мастюху.

-Ці автобуси придбані відповідно до доручення міського голови про створення єдиної транспортної компанії, – каже він. – Закупити ми їх мали, відповідно до тендеру, 20 одиниць і наразі іде виконання цієї поставки. Автобуси 2007-2009 р. випуску, я не пам’ятаю, з якого саме року ті, що вийдуть, бо не маю під руками документів. Але, по-моєму, більшість там таки 2009 року. Вартість їх в межах 900 тис. грн, в залежності від курсу євро. Але це уже названа вартість з розмитненням, з доставкою, зі всім.

Автобуси, за словами пана Мастюха, призначення саме для перевезення пасажирів у місті. І є стовідсотково низькопідлоговими автобусами, обладнаними для маломобільних груп.

– Відповідно нами зараз розроблено маршрут №35, який прийнятий як тимчасовий, – додає він. – Ми поки що їх поставимо шість одиниць. Подивимось, чи буде він популярним у населення і якщо все буде добре, то будемо його насичувати ще транспортом.

Однак це не означає, що ці автобуси будуть закріплені за цим маршрутом. Нові автобуси курсуватимуть по різних маршрутах, належним електротрансу.

– 35-й маршрут прийнятий рішенням виконавчого комітету, – додає він. – Ми готуємо паспорт маршруту, відповідно готуємо всі документи, і тоді запустимо. Але може бути таке, що сьогодні новий автобус їздить по маршруту №35, а завтра – по №1А. Ми не є приватним перевізником і в нас немає такого поняття, що ці автобуси саме будуть на цьому маршруті, вони будуть їздити на всіх маршрутах, які будуть нам належати.

Як додає пан Мастюх, закупили автобуси у чеського підприємства, що виграло тендер. Автобуси – користовані. Загалом у Тернополі на сьогодні є уже 18 таких автобусів.

Перейти до панелі інструментів