25.04.2024
Мандри Новини

Поблизу Заліщиків 17 художників зібралися на пленер

Про пленер “Світ очима художника” повідомляють на сторінці Туристично-відпочинкового комплексу “Мішин-Сіті”, де зупинилися художники.

Як повідомляють на сторінці Тернопільщина туристична, за тиждень перебування у Заліщицькому краї митці напишуть картини із зображенням різноманітних туристичних об’єктів.
– Знаємо, що майстри пензля написали навіть картини, які їм наснилися і це надзвичайно епічні зображення, – пишуть на сторінці. –  До дня художника усі учасники пленеру, спільно намалювати картину із зображенням комплексу, який щиро відкрив для них двері і став гостинними на усі дні перебування. Кожен із художників має свій стиль, свою техніку і своє бачення оточуючого світу, тому ми надіємося отримати максимум цікавих творів.

Пленер відбувається з 8 по 16 жовтня на Тернопіллі в комплексі “Мішин-Сіті” у селі Добрівляни. 17 художників з різних міст України (Київ, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Харків, Бердянськ) насолоджуються живописними краєвидами та передажть їх на полотнах – комплекс “Мішин-Сіті”, Джуринський водоспад, панораму Хрещатик, залишки Червоногородського замку, ліс, гори, природу, лебедів. Пишуть картини у різних техніках олією, акрілом та аквареллю.

– Основна мета проекту “Світ очима художників” – показати саме очима художників всю красу різних куточків України, туристичні локації, історичні пам’ятки, архітектуру, традиції, побут, людей, тварин, природу, – розповідає засновник проекту Валерія Велікая. – Це і є популяризація туристичних принад різних областей через бачення художників на їх картинах. Через рік плануємо зробити спільну пленерну виставку у Києві та видати каталог, де будуть матеріали не тільки про художників, а й опис туристичних принад областей України. Приєднуйтесь до нашого проекту!

 

 

Перейти до панелі інструментів