26.04.2024
Громада Новини Політика

«Ми робимо вам комфортні умови, а ви нас зраджуєте». Бійці на Сході занепокоєні погодженням формули Штайнмаєра, активісти закликають владу зупинитися

Тернопільські ветерани АТО і волонтери відреагували на погодження учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську і президентом Володимиром Зеленським 1 жовтня так званої формулу Штайнмаєра. План виконання Мінських домовленостей передбачає надання тимчасово окупованим територій “Л/ДНР” особливого статусу і проведення там місцевих виборів.

Волонтери і ветерани закликають депутатів обласної ради звернутися до Верховної Ради, щоб не допустити підписання угоди за цією формулою.

  • Мир нам потрібен, але мир не повинен бути забезпечений будь-якою ціною, – каже голова правління ГО «ВО учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. – Ми не можемо допустити відведення військ, де гарантія, що ворог не піде вглиб країни?

Ружена Волянська вимагає відкрити карту, показати документи суспільству перед тим, як щось приймати.

Волонтер Василь Конько називає формулу Штайнмаєра зрадою.

  • Той клапоть здали, той здали, а завтра вони захочуть Запорізьку, Харківську область. Вони подивляться, що все можливо, все їм вдається, – говорить Василь Конько.

Активісти вважають підписання угод повною капітуляцією України. Голова ГО «Автомайдан Тернопіль» Дмитро Гайдуцький розповів, як реагують на останні події бійці в ООС.

  • Як так? Ми сидимо тут, робимо вам комфортні умови, а ви нас просто берете і зраджуєте, – кажуть бійці, за словами Дмитра Гайдуцького.

Текст звернення до депутатів активісти зачитають о 16.00 на позачерговій сесії Тернопільської обласної ради.

Перейти до панелі інструментів