24.04.2024
Здоров’я Новини

11-річну Софійку оперуватимуть у жовтні. Часу мало, а у сім’ї – борги і кредити

Про хворобу 11-річної Софійки у редакцію повідомила її мама Ілона Копач. Сім’я живе у Гальчинцях Теофіпольського району Хмельницької області.

  • Хворобу виявили в 6 років, просто дитина почала кульгати, – каже мама Софійки. – Її нічого не боліло, ми звернулися в нашу районну лікарню, там розвели руками і відправили в Хмельницький. Там ми полежали 10 днів на обстеженні, ніхто нічого не міг сказати. Направили в Київ в інститут ортопедії, і тут все почалось, з порога налякали, що все дуже серйозно і складно. Діагноз: дисплазія кульшових суглобів, підзвих голівки правого стегна.

Жінка надіслала у редакцію документи, що підтверджують діагноз і рентгеноскопію стегна Софійки.

 

  • Першу операцію зробили шляхом перебиття бедра, змінили кут нахилу голівки і зафіксували пластиною. Після цієї операції вона лежала 2 місяці потім сиділа ще 2, потім ще трішки проходила на милицях і друга операція, – розповідає Ілона Копач. – Друга дуже важка, тривала 6 годин. Її виконували шляхом розпилювання тазу, накриттям голівки бедра , і знову пластина. Після цієї дуже суворий режим, довго лежала, потім сиділа, потім ще місяць на милицях. Прийшлося по-новому вчитись ходити.

Під час третьої операції діставали пластини.  За півтора року,  поки стояли пластини, утворилась різниця в довжині ніг у 3.5 см.

  • Це багато, – додає мама. – Тому зараз, поки вона ще росте, потрібно заблокувати зону росту стегна здорової ніжки, щоб друга могла догнати. Шляхом вживлення туди металевих пластинок. Потім їх потрібно буде вилучати. Зараз вона ходить сама, але це велике навантаження на хребет.

Лікарі кажуть, що після третьої операції ніжки повинні зрівнятися. Якщо ж ні, доведеться вкорочувати здорову ногу. Тому мама сподівається, що допоможе блокування.

На три попередні операції сім’я всім світом збирала 6000 доларів. На наступну потрібно ще 2000 доларів, яких у сім’ї немає, є тільки борги і кредити за попередні. Операцію призначили на жовтень, тому часу дуже мало.

Сім’я просить небайдужих людей допомогти Софійці отримати здорові ніжки і повноцінно пересуватися.

Картка ПриватБанку – 5168 7573 6019 6556, Копач Ілона Вікторівна.

Перейти до панелі інструментів