18.04.2024
Новини Політика

У Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання «Тернопільщина»

Об’єднання створили задля тіснішої комунікації депутатів, які мають стосунок до Тернопільщини. Про це виданню “Терміново” повідомив народний депутат України Ігор Василів.

До нього увійшли Ігор Василів, Іван Калаур, Людмила Марченко, Володимир Гевко, Андрій Богданець, Святослав Юраш (фракція «Слуга народу»), Іван Чайківський і Тарас Батенко (депутатська група «За майбутнє»), Микола Люшняк (позафракційний), Степан Кубів і Олег Синютка («Європейська Солідарність»), Володимир Цабаль (“Голос”).

«Історично склалося, що соціумний зріз та інтереси населення західної території України у певному виразі відрізняються від стилю життя громадян центру та сходу, а саме: чітко виражена історична автентичність, нерозривний зв’язок повсякдення з традиціями, віруваннями, релігії», – йдеться у заяві від депутатів Голові ВРУ Дмитру Разумкову.

– Офіційно повідомляю ми з колегами у Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання «Тернопільщина», – каже депутатка фракції “Слуги народу” Людмила Марченко. – Це наш перший спільний крок до покращення добробуту, швидкого розв’язання проблемних питань.
Вся Західна Україна, Тернопіль ми разом з Вами. Депутатське об’єднання налаштоване на співпрацю з іншими органами державної влади, громадськими організаціями та об’єднаннями.

Депутати, які увійшли до об’єднання, входять до різних комітетів Верховної Ради.

– Я входжу до транспортного комітету, – розповідає нардеп Ігор Василів (“Слуга народу”). – Для того, щоб розвивалась Тернопільщина, мені важливо, щоб була співпраця з бюджетним комітетом (а там тернополян аж троє є) для того, щоб виділялися гроші на дороги області. Словом, суть цього об’єднання – співпраця на користь Тернопільщини.

Довідково. Степан Кубів – уродженець с. Мшанець Зборівського району. Олег Синютка (колишній очільник Львівської ОДА) народився у Куропатниках Бережанського району. Біографія Тараса Батенка повністю пов’язана з Львівщиною. Святослав Юраш теж уродженець Львова. Володимир Цабаль родом із Кременця. Решта 7 членів об’єднання балотувалися на мажоритарних округах Тернопільщини або за партійними списками.

Перейти до панелі інструментів