23.04.2024
Новини

Протестувальники досягнули мети: розпочався ремонт дороги Тернопіль-Скалат-Жванець

5 вересня на дорозі Т2002 (Тернопіль-Скалат-Жванець) з’явилася техніка Служби автодоріг. Про стан дороги, який не витримує критики, не раз говорили представники громадського сектора. Нагадаємо, 3 вересня жителі Гримайлівської і Скалатської громади перекривали дорогу в районі аеропорту. З протестувальниками зустрічався заступник керівника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрій Іваниця, який обіцяв, що 5 вересня розпочнуться роботи.

 

Як повідомляє виданню “Терміново” один з організаторів акції Петро Васько, чиновники слова дотримали і ремонт розпочали.

– Дійсно приїхала техніка, почали згортати ями, чистять посадки, щоб можна було транспорт з кар’єру пустити збоку, щоб можна було ремонтувати автомобільну дорогу, – каже пан Петро.

Стан дороги можемо бачити у відео, яке він передав у редакцію.

Нагадаємо також, у САД в Тернопільській області обіцяли з сьогоднішнього дня розпочати відновлення покриття на двох знищених транспортом ділянках з укріпленням основи.

На відео, наданому активістом, бачимо, як приступає до роботи техніка.

Довідково. Дорога Т2002 Тернопіль-Скалат-Жванець є автошляхом територіального значення. Укравтодор розробив окрему програму для відновлення доріг цього типу за допомогою бетону. Запрацювати вона має у 2020 році, якщо новий Уряд її ухвалить.

Перейти до панелі інструментів