28.03.2024
Громада Новини Оперативно

Чому перекривали дорогу біля аеропорту і що вирішили (фото, відео)

Жителі Скалатської і Гримайлівської громад сьогодні, 3 вересня, перекривали дорогу біля Тернопільського аеропорту. Люди незадоволені станом дороги Тернопіль-Скалат-Жванець. Зібралося близько сотні пікетувальників. З протестувальниками зустрічався заступник керівника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрій Іваниця.

  • Нам обіцяли розпочати ремонт вже післязавтра, в іншому випадку наступного тижня ми знову будемо перекривати дорогу, – каже співорганізатор пікету Петро Васько.

– Оскільки коштів на поточний середній ремонт дороги Тернопіль-Скалат-Жванець цьогоріч не передбачено Кабінетом Міністрів України, з ситуації вийдуть іншим способом, – коментують у Службі автомобільних доріг області. – Великі самоскиди, які їздять з кар’єру, пустять альтернативною дорогою, щоб вони далі не руйнували покриття. Покриття на 2-х знищених транспортом ділянках відновлять з укріпленням основи.

Дорога Т2002 Тернопіль-Скалат-Жванець є автошляхом територіального значення. Укравтодор розробив окрему програму для відновлення доріг цього типу за допомогою бетону. Запрацювати вона має у 2020 році, якщо новий Уряд її ухвалить. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області вже попросила включити дорогу Т2002 до цієї програми, додають у відомстві.

Перейти до панелі інструментів