25.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

Нардепи з Тернопільщини проаналізували перший день у Верховній Раді

Шість депутатів з Тернопільщини підсумували перший робочий день у Верховній Раді на своїх сторінках у соцмережах. Нагадаємо, представляти нашу область у парламенті 9-го скликання будуть мажоритарники від “Слуги народу” Андрій Богданець (163 округ), Ігор Василів (164 округ), Володимир Гевко (167 округ) і Людмила Марченко, яка пройшла за списком провладної партії. Працюватимуть відтепер у парламенті й самовисуванці Іван Чайківський (165 округ) та Микола Люшняк (166 округ).

Днями стало відомо, що Тернопільщина матиме ще одного депутата – Івана Калаура, який увійде до фракції “Слуга народу”, як наступний за списком на місце п’яти нардепів, які стали міністрами.

Андрій Богданець – депутат, обраний більшістю голосів у Тернополі (ОВО 163). Нагадаємо, до обрання в Раду він працював заступником директора Птахофабрики. Про своє перше парламентське засідання пан Богданець написав коротко: “Говорити і писати про це можна багато, проте перші кроки покладено, далі лише вперед і працювати на благо України”. Увійшов Андрій Богданець до складу комітету з питань аграрної та земельної політики.

 

Більш розлого свій перший робочий день у Верховній Раді описав депутат від 164 ОВО Ігор Василів. Нардеп детально описує механізми співпраці з жителями округу і пріоритетні напрямки своєї діяльності.

– Я працюватиму в комітеті Інфраструктури і транспорту, тому основне, в чому я буду більш глибоко обізнаний і готовий обговорювати, це саме питання, які винесені на розгляд цього комітету, – пише Ігор Василів. – Але обіцяю, що і всі інші напрями роботи ВР щодо розвитку України також буду вивчати і доносити до колег конструктивні поради і побажання людей, які мене обрали представляти їх інтереси.

Відомий на Тернопільщині аграрій самовисуванець Іван Чайківський, що виграв ОВО №165, увійшов до депутатської групи “За майбутнє” і отримав посаду секретаря в аграрному комітеті ВРУ.

Детальний опис його першого робочого дня у новому амплуа знаходимо на сторінці нардепа у Facebook.

– Люди хочуть працювати, – пише Іван Чайківський. – Нардепи такі ж прості українці, які втомилися від політики минулого. Всі хочуть якнайшвидших позитивних змін, тому налаштовані на роботу.

Ще один представник Тернопільщини – переможець округу №166 Микола Люшняк. Він належить до партії “Удар”, проте вдруге виграв округ як самовисуванець. У новому парламенті він поки позафракційний. Працюватиме у комітеті з питань бюджету. Наразі ми не знаходимо ні аналізу, ні емоцій Миколи Люшняка з приводу першого робочого дня. Можливо, тому, що робота для нього не нова, він уже представляв 166-й округ у парламенті попереднього скликання в складі фракції БПП.

Володимир Гевко – ще один представник “Слуги народу”. Його округ – №167 (Чортків). Пану Гевку довірили посаду заступника голови бюджетного комітету.

Як ми повідомляли раніше, на початку першого парламентського дня він виклав на своїй сторінці емоційне відео, а ввечері підсумував перший робочий день.

Володимир Гевко також дав своє перше інтерв’ю телеканалу “Рада”, де розповів про бачення своєї роботи у Верховній Раді.

Не знаходимо публічних відгуків й на сторінці Людмили Марченко, яка пройшла до парламенту ха списком ПП “Слуга народу” (№63). Про нове місце роботи пані Людмили (а раніше вона працювала в “Епіцентрі”) повідомляє хіба зміна обкладинки профілю. Поки відомо лише, що єдина депутатка від Тернопільщини потрапила до комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.

Ми продовжуємо стежити за роботою тернопільських депутатів і бажаємо, щоб вона була плідною.

Перейти до панелі інструментів