25.04.2024
Новини Політика

Виборчі списки оприлюднила “Сила людей”. Шукаємо тернополян

10 червня провела свій з’їзд одна з наймолодших партій, яка ще ніколи не була у парламенті, – «Сила людей». На чолі партії Олександр Солонтай, політсила позиціонує себе як партія без «тіньового господаря» і та, що будує країну для середнього класу.  Останній рік політсила активно розбудовувала осередок у Тернополі і провела відкритий праймеріз, під час якого тернополяни самі назвали того, кого бачать представником «Сили людей» від Тернополя у парламенті. Ним виявився Іван Сороколіт.

Отже, округ №163 на з’їзді партії віддали Івану Сороколіту, 41 рік, підприємцю. Свого часу балотувався до Тернопільської обласної ради від партії «Пора» (2009), у 2006 був кандидатом у депутати до Верховної Ради України від Пори-ПРП. Працював директором комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа». У 2015 р. виграв вибори на мажоритарному окрузі до Тернопільської міської ради від ВО «Свобода». У квітні 2017 р. разом з іншими депутатами – Ігорем Турським та Романом Навроцьким був виключений зі «Свободи» з формулюванням «порушення партійної дисципліни, голосування не в інтересах партії». На початку 2018 р. у депутатів ТМР забрали мандати. За кілька тижнів до того Іван Сороколіт оголосив про намір вступити до лав «Сили людей».

На окрузі №167 (південь області) за депутатський мандат побореться чинний міський голова Чорткова Володимир Шматько, 33 роки. Має дві вищі освіти – «Екологія та охорона навколишнього середовища» і «Територіальне управління та місцеве самоврядування», навчався в Інституті політичної освіти м.Київ, стажувався у «Майстерні європейської політики». 2006-2010 р. депутат Чортківської районної ради V скликання. 2010 р. – обраний Білівським сільським головою Чортківського району. 2014-2015 р. – служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді, учасник бойових дій. Голова Чортківської районної партійної організації «Сила людей».

 

 

Василь Деревенчук, 32 роки, юрист за фахом, підприємець. Надає юридичні консультації, правові послуги людям у різних цивільних справах, допомагає з оформленням документів. Балотується вперше.

 

 

 

 

Світлана Шуляр, 38 років, підприємець, фітнес-тренер. Має вищу економічну освіту.

 

 

 

 

За соціологією групи «Рейтинг», «Сила людей» не наближається до подолання п’ятивідсоткового бар’єру і не входить до рейтингу партій.

Нагадаємо, у міні-проекті “Терміново” журналісти знайомлять вас із короткими біографіями претендентів на депутатські мандати від Тернопільщини. У попередніх матеріалах ми розповідали кого висунув “Голос” і “Самопоміч”, націоналісти на чолі зі “Свободою”, “Громадянська позиція”. Продовжуємо відстежувати тернополян у партійних списках і на одномандатних округах.

Свої з’їзди провели також партії “Сила і честь”, “Слуга народу”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина”. У верхніх частинах списків тернополян нема, щодо мажоритарки – політсили, схоже, зберігають інтригу.

Перейти до панелі інструментів