30.04.2024
Гуманітарна сфера Здоров’я Місто Новини

У Тернополі 10 шкільних класів перебувають на самоізоляції через коронавірус

У Тернополі учні десяти класів та вихованці трьох груп у дитсадках пішли на самоізоляцію через коронавірус. Відповідно до показників захворюваності, діти загалом не є в групі ризику. У цьому на засіданні місцевої комісії з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запевнив заступник директора обласного лабораторного центру, лікар-епідеміолог Володимир Паничев.  

За словами епідеміолога, всі ці випадки не є регулярними і не свідчать про спалахи у навчальних закладах. 

– В школах Тернополя лише 10 класів перебувають на самоізоляції. А в дитсадках міста – три групи, – каже Паничев. – Захворюваність серед персоналу навчальних закладів теж низька і не вибивається з загальної структури. 

Як зазначив Паничев, якщо говорити про ковід, то діти загалом не належать до груп ризику. Хворіють вони чи не найменше з усіх вікових груп.

– Їхня питома вага в структурі захворюваності коливається на рівні 7,5%, при цьому питома вага дітей, віком до 17 років, в структурі населення становить 18,75%, – пояснює Паничев.

Не є серйозною групою ризику і вікова група від 18 до 29 років. Вони становлять 14,8% від всього населення, а серед хворих на ковід їх – 12,2%.

– В основному захворюваність формують люди, віком 30-65 років, – наголошує Паничев. – 76,5% хворих – саме вони, при тому, що становлять 50,8% населення.

 Станом на ранок 7 жовтня, за весь період спостережень в області зафіксували 14 731 лабораторно підтверджений випадок коронавірусу та 21 348 підозр. Померли 187 людей. Летальність в області становить 1,3 %. 4 550 людей продовжують хворіти, з них 13 633 – дорослі. 1 098 – діти.  

 

Перейти до панелі інструментів