24.04.2024
Новини

На Тернопільщині відкрито провадження через спробу підкупу виборців продуктовими наборами (фото)

Минулої доби слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом можливого підкупу виборців продуктовими наборами в одному із районів області.

Повідомлення про ймовірне порушення виборчого законодавства надійшло до правоохоронців від небайдужих громадян, повідомили на сайті Національної поліції України.

В одній із об’єднаних територіальних громад невідомі особи, представившись працівниками територіального центру, роздавали людям похилого віку набори з продуктами харчування, серед яких була листівка з фото одного із кандидатів на посаду голови ОТГ  із закликом  голосувати за нього.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною  2 статті 160 ККУ – підкуп виборця. Поліцейські встановили свідків події та людей, які вже встигли отримати продукти харчування. Також розшукують осіб, які можуть бути причетними до організації схеми підкупу виборців.

Правоохоронці звертаються до усіх учасників місцевих виборів діяти в рамках чинного законодавства, дотримуватися правил  агітації та не вдаватися до незаконних схем. У разі виявлення порушення – повідомляти на лінію 102.

Перейти до панелі інструментів