30.04.2024
Новини

Фотографуйте проблемні ділянки доріг та повідомляйте дорожникам. Укравтодор презентував інтерактивну карту

Укравтодор презентував  “Інтерактивну мапу Укравтодору” на якій можна побачити достовірну інформацію про дороги державного значення. За допомогою браузера люди можуть напряму звернутися до Укравтодору, якщо бачать вибоїни, перешкоди руху на дорогах, сміття на узбіччі, відсутнє освітлення тощо. Диспетчер перевірить це звернення, а громадянин матиме змогу слідкувати за його опрацюванням. Вже отримано 400 скарг із фотографіями, на які відреагували служби з підрядних організацій.

– Вже роками люди говорять, що “дорожники” нічого не роблять, – розповідає заступник начальника САД у Тернопільській області Ігор Василюк. – Тому команда Укравтодору розробила інтерактивну карту, щоб кожен пересічний громадянин, водій бачив прозоро що і де робиться. Також, якщо людина хоче повідомляти про проблемні ділянки потрібно розуміти, які дороги кому належать і хто їх має ремонтувати. Зараз мапа працює в тестовому режимі, повноцінно запрацює, коли внесуться усі дані, це готелі медичні заклади і т.д. Щоб перевірити, чи ми виконуємо роботу, існує спеціальний контроль, який їздить по цих запитах і фіксує чи виконані роботи. Також нас зобов’язують на тих ділянках, де робиться середній, поточний ремонт ставити камери спостереження. Чи зможуть за ними слідкувати усі, –  мені невідомо. 

Переглянути інформацію на мапі можна за трьома публічними модулями: звернення (запити громадян), ремонт та утримання доріг. Окремо на мапі зображені нещодавно відремонтовані ділянки та ті, які мають ремонтувати. Мапа доступна за посиланням https://map.ukravtodor.gov.ua 

Також Ігор Василюк повідомив про плани на це рік.

– На 2020 рік нам виділені кошти постановою, це 516 мільйонів,- наголосив чоловік. – З них 180  млн. на отримання доріг і поточний ремонт, 13 млн. на оформлення документації по Східній об’їзній Тернополя і 245 млн. на поточний, середній ремонт на ділянку від Вишнівця до Горинки. Також ми запланували цього року ввести в експлуатацію 199 км. доріг на загальну суму 4 мільярди гривень.

Також пан Ігор розповів, що головним завданням є ремонт мостів у Струсові, с.Лисівціях та об’їзній Тернополя Р41 (Чистилів – Великий Глибочок).

– Ще багато мостів , які потрібно ремонтувати, адже більшість збудовані в 70-80-ті роки, – пояснює чоловік. Вони експлуатаційний термін відпрацювали, але ми маємо поганий стан мостового господарства. Також потрібно відремонтувати 10 невеликих мостів. Це Почаїв-Зборів, Галич-Городок, Гремайлів-Яблунів та інші, в загальному це 129 метрів, 9 мостів.

Перейти до панелі інструментів