26.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

Україна без Генпрокурора. Рада проголосувала за відставку Рябошапки

263 народних депутати проголосували за висловлення недовіри Генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Проти голосували 18 депутатів, 73 утрималися.

“За” відставку Генпрокурора проголосували члени фракцій “Слуга народу” (проте далеко не одноголосно), ОПЗЖ, майже усі позафракційні депутати. Утримались фракції “Батьківщина” і “Європейська солідарність”, проти голосувала фракція “Голос”.

Не було одностайності у цьому питанні у лавах та званої монобільшості. 28 із “слуг” утрималися (серед них нардеп від Тернопільщини Ігор Василів), шестеро голосували “проти”. Ще один тернопільський нардеп Андрій Богданець на момент голосування був відсутній у сесійній залі. Решта тернопільських народних обранців проголосували “за” відставку Руслана Рябошапки.

Результати голосування можна переглянути за посиланням.

  • 28 років прокуратура була джерелом власного збагачення для обраних. Як результат – олігархи в прокурорських погонах, – сказав Рябошапка у Верховній Раді. – Всього третій місяць із цих 28 років нова прокуратура живе за законом. Тому я стою в цій залі, і саме тому стоїть питання моєї відставки – через те, що ті, кого ми позбулися, хочуть повернутися і жити далі так, як жили ці 28 років.

Завершив свій виступ Рябошапка словами: “Я йду. Але я йду для того, щоби повернутися”.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів