30.04.2024
Новини

Тернополяни почали новий рік правильно – зі спорту (фоторепортаж)

Тернопільські любителі спорту розпочинають перший день нового року не з відпочинку, а з фанового забігу Fun Run 2020. Цей забіг, на території Файного Зимового Містечка, організовують 1 січня вже вдруге і це стане щорічною традицією на майбутні роки.

– Між собою ми називаємо цей захід «забіг виживших», адже після ночі з 31 на 1 січня виживає не кожен, – посміхається директор туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук. – Всім успіхів та вітаю з Новим роком.

Розпочали учасники із жвавої розминки, після чого бігли до тристороннього годинника – по вул. Сагайдачного до Архикатедрального собору – сходами фонтан «Сльози Гронського» – парком  Шевченка по набережній до ОДА та до фінішної прямої на Театральному майдані. 

Першим прибіг тернополянин Олександр Гром’як.

– Беру участь у такому новорічному заході вже вдруге, минулого року не займав призового місця, – каже переможець. – Відчуваю щастя, радість і цього бажаю усім. Особливо до цього забігу не готувався, бігаю часто в задоволення. Новий рік святкував вдома з друзями. Проснутись було не важко.

Троє лідерів фінішували за 6 хвилин, різницею у декілька секунд.

– Я прибіг другим, цьому дуже радий, – розповідає Святослав Кріцак. – Для мене цей захід любительський, для того щоб кайфувати.  Люблю більш серйозні заходи, де відстань 5 -10 кілометрів. В Новорічну ніч ліг спати швидко, після 12 години, тому прийшов на забіг без труднощів.

– Вже два роки поспіль беру в подібних заходах участь, – ділиться учасниця Наталя Чекірда. – Подобається цей настрій, відчуваю адреналін. Прийшла сюди із дочкою, сином і ще й племінницю прилучила.  Задля такої атмосфери святкової, енергійного початку нового року і не важко вставати зранку.

Переможець отримав ящик пива від генерального партнера, а інші учасники отримали пам’ятні медалі, фото та емоції.

Перейти до панелі інструментів