29.03.2024
Новини

Як на Тернопільщині вшановують провідника ОУН Степана Бандеру

У перший день Нового року українці вшановують пам’ять Степана Бандери – провідника ОУН та ідеолога націоналістичного руху. 1 січня виповнюється 111-та річниця з його дня народження.

Тернополяни у соцмережах у своїх дописах згадують цитати і моменти з біографії Степана Бандери, представники влади і окремих політичних сил кладуть квіти до пам’ятників провіднику ОУН, влаштовують смолоскипну ходу.

Особливого значення згадка про Степана Бандеру має у контексті новорічного привітання президента Зеленського, який висловився, що “неважливо як названа вулиця, якщо вона заасфальтована і освітлена” і “неважливо під яким пам’ятником чекати дівчину”.

  • УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ як ідеологічна цінність формується в першу чергу на основі суспільного договору між громадянами держави про загальновизнані речі – спільних історичних героїв, мову, кордони, історію, навіть якщо вона є суперечливою і неоднозначною!, але про це треба раз і назавжди домовитись всім суспільством!!! – пише Ігор Процик. –  і НЕ МАНІПУЛЮВАТИ ЦИМ більше нікому і ніколи!! незалежно від зміни політичної “конюнктури”!

Пластове прізвисько Степана Бандери згадав Назар Зелінка.

Підбірку цитат Бандери і міні-фільм від радіо “Свобода” публікує Іван Ковалик.

У Тернополі та у районних центрах квіти до пам’ятників Бандері поклали представники влади.

В обласному центрі відбулася також урочиста академія в УКраїнському домі “Перемога”.

Зібралися містяни й у Кременці.

Урочистості відбулися у Бережанах.

Панахиду-реквієм провели біля погруддя провіднику у Чорткові.

 

 

Перейти до панелі інструментів