«Найбільша проблема – заборона туалетів»: коли відкриються тернопільські ресторани і як тепер виглядатиме відпочинок
Одноразовий посуд для страв та напоїв, заборона на користування вбиральнею, чимала дистанція між столиками та обмежена кількість клієнтів за одним – в таких умовах стартує новий сезон для закладів громадського харчування України. Чи готові тернопільські ресторани та кафе до нових вимог, Терміново з’ясувало у ресторатораторів Тернополя. 11 травня в місті відкрились далеко не всі ресторани та кафе. Як пояснюють самі ресторатори, краще відкритись пізніше, але максимально виконати поставлені вимоги. Окрім того, нові реалії диктують нові проблеми, з якими раніше стикатися не доводилося. Скажімо, у декого просто не вистачає персоналу – люди живуть за межами міста, а громадський транспорт не функціонує. – Багато людей живуть в районі, тому наші працівники банально не можуть доїхати, – каже співвласник ресторанного комплексу “Максим” Віталій Мариновський. – Будемо думати, як організувати доїзд свого персоналу, але, звісно, було би краще, щоб місцева влада допомогла із цим. […]