20.05.2024
Новини

У водоканалі закликають пити воду з крана, а не з джерела: “можна навіть малюкам”

У тернопільському водоканалі розповіли історію, яка нібито сталась учора. Тернополянин встав у чергу до водомату, перед ним були 2 літні жінки, які скаржились одна одній на здоров’я. Чоловік розповів, що дбає про свій організм, тому п’є воду тільки з джерела. А з води, яка тече у кранах, навіть суп не зварить, бо там є хлор.

“Шкода, що цієї розмови не чули наші фахівчині лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю питної води. Вони б спростували міфи про водопровідну воду, яку поширює тернополянин. Адже щоденно беруть проби води на виходах з насосних станцій, що на водозаборах «Тернопільський» та «Верхньоівачівський». І ретельно перевіряють ці зразки на півтора десятка фізико-хімічних і бактеріологічних показників, аби впевнитися, що для здоров’я споживачів немає навіть найменшої загрози.
Тому вкотре наголошуємо: вода, яка потрапляє в домівки абонентів водоканалу безпечна для вживання. Пити її можна навіть малюкам”, – йдеться у повідомленні.

Запах хлору у воді не є шкідливим для здоров’я, але ця речовина мусить бути у воді для її знезараження. Якщо не дотримуватись цієї вимоги, весь Тернопіль залишиться без централізованого водопостачання.

Тому підозрювати неналежну якість треба, як вважають у водоканалі, у воді з необстеженого, маловідомого джерела.

Перейти до панелі інструментів