05.05.2024
Новини

Підробив документи і вирубав 900 дерев: на Тернопільщині судитимуть ще одного лісника

На Тернопільщині лісник, не маючи дозвільних документів на санітарну вирубку, вирубав майже тисячу дерев у лісогосподарському підприємстві поблизу села Волиця Тернопільського району. Також він видавав підробні документи на лісопродукцію, занизивши її вартість та об’єм. Про це повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі.

“Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно помічника лісничого одного із комунальних лісогосподарських підприємств, обвинуваченого у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки, неналежному виконанні службових обов’язків, службовому підробленні (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України).

Протиправними діями помічника лісничого завдана шкода навколишньому середовищу на суму майже 4 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це уже не перший випадок, коли на Тернопільщині судитимуть лісників за порушення законів. 28 вересня стало відомо, що Чортківською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лісника одного із державних спеціалізованих господарських підприємств, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем; незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, пошкодженні об’єктів природно-заповідного фонду(ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 252 КК України).  У лютому 2023 року надав вказівки на порубку дерев на території земель, які були під його охороною. Через протиправні дії обвинуваченого зрубано 12 та пошкоджено 5 дерев у національному природному парку «Дністровський каньйон» на 2 мільйони гривень.

А у червні на протиправному викрили лісників, які протягом року на роботі майнили криптовалюту. Вони встановили у приміщеннях лісництв та господарських будівлях технологічне обладнання, що забезпечувало діяльність нелегальних центрів з майнінгу криптовалют.

Перейти до панелі інструментів