18.05.2024
Новини Оперативно

Звичайні лісники “намайнили” криптовалюти на 1,5 млн грн, – прокуратура Тернопільської області

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури викрито і задокументовано розтрату в умовах воєнного стану, шляхом незаконного відбору електричної енергії, службовими особами філії державного спеціалізованого підприємства «Ліси України» для забезпечення нелегальних центрів з майнінгу криптовалют (ч. 4 ст. 191 КК України).

“За даними слідства, службові особи однієї з філій державного підприємства встановили у приміщеннях лісництв та господарських будівлях технологічне обладнання, що забезпечувало діяльність нелегальних центрів з майнінгу криптовалют. Службовці понад рік незаконно збагачувались завдяки накопиченню на створених ними електронних гаманцях криптовалюти, а оплату за спожиту електроенергію здійснювали коштами держпідприємства. Причому, через використання значних об’ємів енергетичних потужностей на лісовому підприємстві, відбувалось неодноразове перевантаження комунальних мереж житлового фонду та критичної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Під час обшуків виявлено та вилучено документацію та технологічне обладнання для майнінгу криптовалют і комп’ютерну техніку вартістю понад 3 млн грн.

Перевіряється причетність до даного злочину службових осіб інших лісогосподарських підприємств.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Перейти до панелі інструментів