20.04.2024
Новини

Зібрали 62000 гривень для ЗСУ: у ДЮСШ №2 відбулися благодійні змагання з плавання

22 та 23 квітня у тернопільській ДЮСШ № 2 імені Юрія Горайського відбулись благодійні змагання “OTTER PROJECT” Донать! Змагайся! Перемагай! У благодійному чемпіонаті змагалися спортсмени ДЮСШ, їхні батьки і всі, хто хочуть допомогти нашим військовим.

Проєкт народився у Тернополі, розповідають їхній організатор, тренер з плавання школи Павло Дзюбановський разом з дружиною Інною Анастасією.

Як виникла ідея благодійних змагань?

  • Ми з дружиною довго думали, чим можемо допомогти нашим військовим, крім регулярних донатів. Хотілося допомогти якось більше, ніж зазвичай, масштабніше, так би мовити. Так і вирішили організувати благодійні змагання з плавання. За підтримки керівництва школи залучили партнерів (ГО Федерація плавання Тернопільщини, “Ласунка”, “Рудь”,San Marco, Lion swim shop, Опілля) і вирішили вкласти свої вміння і працю, аби зібрати кошти на ЗСУ. Для участі у змаганнях мінімальний донат був 200 грн, але максимальна сума не обмежена.

Який найбільший донат зробили учасники? І скільки узагалі людей взяло участь?

  • Ми були щасливі бачити на змаганнях юних та зрілих спортсменів, тренерів, Майстрів спорту, адже плавання об’єднало так багато людей – від Червонограда і до Кропивницького. На змагання зареєструвалося 192 учасники дитячих вікових категорій, 57 учасників категорії “Мастерс”, 20 кандидатів в майстри спорту та 8 Майстрів спорту України. Але найбільше я радів з того, що нас об’єднує бажання пришвидшити перемогу і допомогти нашим Збройним силам, хлопцям і дівчатам, які захищають Україну від москаля. Щодо найбільшого донату, то двоє учасників пожертвували по 1000 грн, і отримали за свою щедрість не менш щедрі подарунки від наших партнерів.

Скільки грошей вдалося зібрати на змаганнях і як їх планується витратити?

  • Завдяки донатам учасників ми зібрали 62 тис. грн. На ці кошти ми придбали рацію для 56 окремої морпіхотної бригади, які знаходяться в Бахмуті (нижче на фото). Решту грошей ми переведемо на купівлю окопного РЕБу для 105 окремої бригади ТРО (які зараз перебувають на харківському напрямку), та на комплектацію аптечок для військових. Це перевірені збори, на які ми з дружиною донатимо від початку війни та за які ми впевнені на всі 100%. Всі звіти та чеки опублікую на власній сторінці в інстаграм.

Інно Анастасіє, розкажіть, будь ласка, про ваші враження від змагань. І які плани на майбутнє? Чи будете впроваджувати практику благодійних змагань у Тернополі?

  • Ми змаганнями задоволені, для чоловіка це перший досвід в організації. Відгукнулося дуже багато тренерів, з багатьма ми не були знайомими навіть, тому було приємно, що люди довіряють. Дітям було цікаво, дорослі теж були задоволені, бо в Тернополі рідко захоплюють категорію “Мастерс”.Планів маємо багато, дуже хочемо організувати змагання на відкритій воді на нашому озері, вже робили запит в Управління молоді та спорту області, маємо попередню згоду. Надіємося, що ЗСУ нам зроблять мирне небо і влітку будемо на озері плавати за перемогу. А ще думаємо над тим, щоб залучити молодших дітей і на канікулах розбавити їхнє дозвілля.

 

Перейти до панелі інструментів