29.03.2024
Новини

Квітки, вінки, свічки: як проходять Задушні дні в Тернополі та ціни на поминальну атрибутику

У зв’язку з поминальними днями сьогодні, 1 листопада, біля тернопільських кладовищ дуже багато людей та припаркованих авто. Тернополяни традиційно прибирають могили своїх померлих родичів, запалюють свічки та моляться за їхні душі.

Історія вшанування Дня усіх померлих пов’язана з початком християнської ери. Перед 1 листопада родичі померлих прибирають на могилах рідних, ставлять квіти. У цей день церковні спільноти збираються на цвинтарях для спільної молитви за померлих, а рідні обов’язково засвічують свічки.

Християни називають цей період задушними днями.

Журналісти “Терміново” побували на Микулинецькому кладовищі і цвинтарі у с. Підгороднє, і готові показати нашим читачам, що там відбувається.

Штучні квіти та вінки більшість тернополян перестали приносити на могили своїх родичів, адже про їхню шкоду для довкілля відомо уже давно. Серед найпопулярніших поминальних атрибутів – квіти, свічки, лампадки.

Біля обох тернопільських цвинтарів продаються квіти в горщиках, букети, різні свічки та лампадки. Ціни дуже різні. Наприклад, вартість букетів “стартує” від 30 грн, свічок – 18-20, лампадок – від 30 і до 250 залежно від величини та часу горіння. Квіти у горщиках (хризантеми) можна придбати за ціною від 30 до 200 грн.

Микулинецький цвинтар
Торгівля біля Микулинецького цвинтаря
Торгівля біля Микулинецького цвинтаря
Торгівля біля Микулинецького цвинтаря

Під’їзд до цвинтаря у с. Підгороднє
Кладовище у селі Підгороднє

Нагадуємо, що сьогодні усі автобуси за маршрутами №1А, 11, 27 курсують до міського кладовища у с. Підгородне, а до села Довжанка – №32.

 

Перейти до панелі інструментів