29.03.2024
Новини

Новорічні “тазики” салатів – як тернополяни святкуватимуть Новий 2019 рік (опитування)

Невпинно до українців наближається святкування Нового року. Для кожного це особливий період та кожен готується до святкування по-різному. Дехто зустрічатиме 2019 рік з друзями, дехто в колі сім’ї, а дехто на гучних вечірках. Журналісти “Терміново” запитали тернополян які страви вони готуватимуть на новорічний стіл та на яку суму розраховують при закупівлі продуктів.

“Новий рік святкую значно скромніше, ніж Різдво. Тому, для відчуття свята дітям, планую два види салатів, фаршировані грибами яйця та фрукти. Планую витратити небагато, до 500 гривень. Чи дорожче обійдеться, не знаю. Бо меню те ж саме, але цін ще не знаю. Символів року не купую”, – розповідає тернополянка Люба.

“Новий рік – це свято традицій, тому страви теж будуть традиційними для моєї родини. Олів’є і Шуба не дуже в пошані у мене в сім’ї, тому класичні новорічні “тазики” салатів будуть трошки з іншим вмістом: грецький салат, Цезар, оливки, мандарини, наче нічого особливого. А, і звісно торт! Без торта з келехом шампанського свято втрачає будь-який зміст. Яку витрачу суму важко сказати, тому що зважаючи на досвід минулих років, знаю, що планую витратити одну суму, а в кінцевому результаті виходить зовсім інша. Очевидно, цього року витрачу більше, продукти дорожчі, а напередодні свят ціни, як правило, ще більше летять вгору. Тому так, готова, що стіл 2019 забере трохи більше фінансів, аніж 2018.  Також повелось у мене в родині щороку купувати ялинкову іграшку із зображенням символу року, що приходить, тому цей рік не стане виключенням: якесь миле порося таки висітиме на ялинковій гілці”, – ділиться тим, як святкуватиме Новий рік тернополянка Юлія.

“Ще не задумувалась над тим, що готуватиму на новорічний стіл.  Але мабуть щось таке, де не потрібно прикладати багато зусиль.  Не жирне і не мучне.  Фаворитом  новорічного столу залишається пана кота та кармелізована груша. У мене немає як такого культу свята, це лише привід зібратися з друзями, особливо з тими, які проживають у інших містах. Тому намагатимемось скласти оптимальне меню, вартість якого, не дуже вдарила б по кишені. Поки що орієнтуємось на 500 гривень з особи. В порівнянні з минулим роком вартість новорічного столу зросте, адже ціна споживчих товарів за останній рік збільшилась. Також потрібно врахувати те, що завжди перед новорічними святами панує штучний ажіотаж навколо продуктів, продавці трохи не добросовісно ставляться до покупців в плані ціноутвоерння. Символи ніколи не купую. Не бачу в цьому потреба, це марно витрачені кошти”, – розповідає тернополянка Вікторія.

“Цього року, як і у всі попередні, напевно, жоден стіл не омине улюблений салат олів’є. Ще полюбляю салат з крабовими паличками, але готую його на основі рису і без огірків, як здебільшого його готують. Цього року хочеться додати більше вітамінів у вигляді фруктів і поменше страв, щоб не застоювалось тиждень в холодильнику. З кожним разом новий рік українцям обходиться все дорожчим і дорожчим. Хочеться і зробити близьким подарунки, потішити похресників, і приготувати смаколиків. Сподіваюсь,що вкладусь в 500 гривень, аби купити потрібні продукти на салатики та напої. Про символи нового року навіть ніколи не задумуюсь. Найважливіше – це приділити якомога більше часу рідним”, – ділиться секретами новорічного столу тернополянка Надія.

 

Фото – Олег Синовець

Перейти до панелі інструментів