19.04.2024
Новини

Скасували наказ про оплату дитсадочків для “нетернопільських”. Рішення суду

Сьогодні відбулось судове засідання розгляду справи скасування плати іногородніх за послуги у дитячому садочку. Цього разу на суд зявились представники Тернопільської міської ради та управління освіти і науки. Після розгляду справи суддя Дерех винесла рішення про визнання протиправним та нечинним наказ управлля освіти та науки Тернопільської міської ради про встановлення плати за надання послуг дошкільної освіти для батьків, діти, яких не зареєстровані у Тернополі.

“У нас є рішення суду про визнання протиправним та нечинним наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради,яким було встановлено плату для тих дітей, які відвідують садочки, але не мають Тернопільської прописки. Також в нас є ухвала восьмого апеляційного адміністративного суду, якою зупинено дію зазначеного указу. Тобто, зараз ніхто не може стягувати плату за перебування дітей у садочках. А з часом, коли восьмий апеляційний адміністративний суд в разі, якщо міська рада чи управління освіти пред’явить апеляцію, розгляне цю справу, то тоді ми можемо говорити про те, щоб зобов’язати управління освіти і науки  повернути ці кошти, які були сплачені батьками. Тому закликаємо управління вже розробляти відповідний порядок, як будуть повертати кошти батькам, які були незаконно отримані внаслідок дії незаконних наказів”, – зазначив юрист Ростислав Небельський.

Додамо, що згідно з наказом Тернопільської міської ради іногородні повинні були сплачувати за перебування дитини у дитячому садочку 1215 гривень. Тобто, якщо сім’я не має Тернопільської прописки, то повинна сплачувати досить велику суму. Крім того батьки оплачують 22 гривні в день за харчування у дитячому садку.

“За харчування дитини у садочку оплачую, оці 1215 гривень вже ні в які рамки не лізуть. Тому, що я не розумію за що я повинна платити. Якщо всюди у садочку ремонт зроблений, на канцтовари і все решту збирають гроші з батьків додатково. Я не розумію чому повинна платити ще цих 1215 гривень. В мене немає змоги платити стільки грошей”, – розповідає позивачка Анна Хасан.

Нагадаємо, що  Її дитину вихователька 20 дитячого садочку міста Тернополя не впустила на заняття. Випадок трапився на початку червня цього року. А все через те, що мама маленького Рината не оплатила додаткові 1215 гривень за перебування дитини у садочку. Тоді ж на місце події одразу викликали поліцейських. Як зазначає мама маленького Рината тоді вихователька не впустила хлопчика на заняття, бо сказала, що суму, яку не оплатила Анна вирахують із її зарплати.

Читайте також:  Наказ про оплату дитсадочків для “нетернопільських” не скасували. Засідання суду перенесли

 

 

Перейти до панелі інструментів