17.04.2024
Новини Скандал

У незаконній вирубці лісу задіяні усі директори лісгоспів Тернопільщини, їх керівник та правоохоронці

За матеріалами оперативного підрозділу Державного бюро розслідувань було внесено до ЄРДР кримінальне провадження за підозрою начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка, який допустив незаконну рубку дерев. Про це на прес-конференції для ЗМІ розповів директор Львівського управління Державного бюро розслідувань Руслан Ляшко.

Олега Яремка підозрюють у незаконній рубці дерев у заповідних зонах на більше ніж 2 мільйони грвивень. Справа уже скерована до суду, повідомляє Руслан Ляшко. Чиновнику уже повідомлено про підозру за статею 367 “Службова недбалість”. Яремку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування ДБР зверталося до суду для відсторонення чиновника з посади на час слідства, та суд не ухвалив відповідного рішення.

Налагодили цілу схему

“Протягом півроку проводилося документування, фіксування та зараз проводиться досудове розслідування незаконної діяльності як керівника обласного управління лісгоспу, так і його підлеглих, керівників лісгоспів області, які налагодили механізм отримання неправомірної вигоди за незаконну діяльність в сфері лісових рубок, та також долучення до прикриття цієї діяльності представників керівної ланки правоохоронних органів області”, – сказав пан Ляшко.

Тобто, це означає, що до цієї схеми причетні не лише директори лісових господарств області, але й чиновники та навіть правоохоронці.

Зокрема, одного з директорів лісгоспів та заступника керівника департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України затримали під час отримання неправомірної вигоди. Їм повідомлено про підозру, справа розслідується головним слідчим управлінням.

Щодо Олега Яремка, то зараз вирішується питання про його звільнення.

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження щодо керівників Кременецького та Чортківського лісгоспів. Сума збитків – 800 тисяч гривень та 900 тисяч гривень відповідно.

Перейти до панелі інструментів