24.04.2024
Новини Файні люди

“У пошуках ідентичності”: роботу тернопільського митця покажуть на всеукраїнському проєкті

Сьогодні, 27 жовтня, в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться відкриття виставки, що має на меті актуалізацію проблеми української національної ідентичності в сучасній візуальній культурі та передбачає експонування в єдиному просторі близько сотні творів мистецтва найвідоміших сучасних митців з материкової України та діаспори.

«Сучасне мистецтво стало візуально непізнаваним. Тотальний наступ глобалізаційних процесів, їхнє безцеремонне втручання в культуру і мистецтво різних країн руйнує тканину мистецької творчості, позбавляючи її національної ідентичності. І українська культура – не вийняток. Тому прагнемо об’єднати активних українських митців з материкової України та діаспори, що розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії чи побуту», — зазначила авторка та кураторка проєкту – Галина Новожененець.

Проєкт «У пошуках ідентичності» започаткований ще у 2016 році задля загострення уваги суспільства на процесах національної самоідентифікації. Відтоді в його рамках відбулися три виставки – «У пошуках ідентичності» (2017, Львівський палац мистецтв), «Мій SACRUM» (2019, Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького) та «Ой, у полі жито!» (2020, Дім Франка).

Експозиція в просторах Національного музею Тараса Шевченка стане IV підсумковим етапом проєкту. На виставці також буде представлена робота тернопільського митця Дмитра Стецька.

Відкриття експозиції відбудеться о 19:00 в приміщенні експозиційно-виставкового залу «Атріум».
У Києві виставка триватиме з 27 жовтня до 14 листопада.
Слідкувати за проєктом можна на сторінці в Facebook “У пошуках ідентичності / In The Search Of Identity”.

Організатор проєкту: Галина Новоженець – митець, мистецький куратор, науковець, педагог, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор Львівської національної академії мистецтв.

Контактний телефон – (095) 52 20 490

Перейти до панелі інструментів