26.04.2024
Новини

Чоловік зупинив авто, що котилось згори, і отримав протокол за нетверезу їзду

На Тернопільщині трапилася, здавалось би, неймовірна історія – чоловіка звинуватили у нетверезій їзді. Проте він переконував суд, що був пасажиром, і просто зупинив авто, яке котилося згори.

Подія трапилася 18 травня цього року, як стверджується у матеріалах справи, у селі Росохуватець, що на Підволочищині.

Увечері поліцейськими був зупинений автомобіль, водію якому запропонували пройти на огляд на стан алкогольного сп’яніння.  Він відмовився від огляду, тому на нього був складений протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За це порушення він повинен сплатити штраф у розмірі 51 тисяча гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з безоплатним вилученням транспортного засобу.

Та чоловік своєї провини не визнає, і каже, що дав машину другові, а сам сів збоку, на сидіння пасажира. Коли вони віз’їхали від дому, то товариш згадав, що забув телефон удома. Він зупинився і побіг додому, при цьому забув поставити авто на передачу.

За словами підозрюваного, авто почало котитися. Власник авто застосував ручне гальмо, а у цей час підійшли працівники поліції. Він вийшов із пасажирського сидіння, та поліція почала звинувачувати його у нетверезому водінні.

Потім підійшов товариш підозрюваного, і пояснив, що за кермом перебував саме він. Та на нього все рівно склали протокол.

При цьому Підволочиський районний суд закрив справу у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях власника авто.

Перейти до панелі інструментів