19.04.2024
Місто Новини

5 нових закладів Тернополя, які відкрилися цього літа

Перший місяць осені продовжує танцювати у ритмі, заданому рестораторами влітку – аж 5 ексклюзивних, цікавих та незвичайних закладів з неймовірно смачною кухнею відкрилися у Тернополі нещодавно.

Журналісти “Терміново” спільно із “Їжею Файного міста” підготували підбірку місць, де ви забудете про реальність і відпочинете душею і тілом.

Ресторація “Фляшка”

Де: вул. Т. Шевченка, буд 1 (Біля “Бункермуз”)

Вам доводилось вечеряти коли-небудь у музеї? У будинку 1910 року, з товстими стінами, в оточенні антикваріату і дивних речей? Тут все пронизано духом старовини.

У ресторації відтворена атмосфера старого міста та представлена австро-угорська, польська та українська кухня в сучасній подачі.

Тільки тут можна спробувати традиційний мадярський суп з сомом, сирні палички з журавлиним соусом, таррін з кролика з карамелізованим яблуком та інші надзвичайно смачні страви.

“ПіDпілля”

Де: вул. Білецька, 33, під головним офісом “Опілля” (шукайте червоний ліхтарик над входом).

Нічний speak-easy бар, тематика якого навіяна 20-ми роками минулого століття. Стиль “ПіDпілля”- нічне життя Нью-Йорка, Лондону.

Speak-easy —  новий формат закладу, який уже є популярним у багатьох містах Європи. Пов’язано це з “сухим” законом 1920-30-х років, коли у потаємних, нелегальних барах подавалися міцні алкогольні напої. Цікавинка полягає у секретності, схованості від чужих очей. Але коли знаходиш його вперше, відразу закохуєшся.

Тут небагато місця. Всього 6 столиків та сидіння коло бару. Крім того, у цьому потаємному барі є супер-потаємна кімната, де може розміститися компанія з 10 людей і голосно співати в караоке.

Всюди лаундж, грає діджей (неголосно, тому можна спокійно розмовляти з друзями). Тут проводяться тематичні вечірки, дегустації різних напоїв.

Кухня

Тематика цього нічного закладу —  суто коктейльна, з мінімальними закусками.  Тут подаються класичні коктейлі та авторські. Щодо алкоголю, то він тут унікальний: таких напоїв ви не знайдете ніде в Тернополі. Про закуски варто сказати окремо: тут є цікаві страви з дуже незвичайною подачею.

У меню представлені також безалкогольні коктейлі та веганські страви.

“Цісар”

Де: вул. Злуки, 13, на місці ресторану “Зорепад”. 

Ресторан “Цісар” познайомить вас з найкращими стравами української та європейської кухні. Це заклад, який має свою власну, характерну атмосферу. Тут можна надихнутися імператорським стилем —  статуї, ковані вироби та інші елементи дизайну прямо вказують на це.

На першому поверсі є бенкетний зал на 150 людей, де проводять весілля та святкують інші пам’ятні дати.

На другому поверсі, у барі, є великий зал зі столиками, а також декілька кабінок для проведення часу у спокійній, невимушеній атмосфері. До слова, кожна кабінка зроблена в іншому стилі, можна вибрати дизайн, який подобається саме тобі.

Кухня

Щодо кухні, то тут представлений дуже широкий асортимент страв, починаючи від салатів (яких десятки видів), і закінчуючи вишуканими десертами.

Окремо варто сказати про бізнес-ланчі. За 59 гривень тут можна наїстися досхочу.

Готельна ресторація Rudison

Де: с. Великі Гаї (після церкви та магазину повернути праворуч).

Нова чудова локація поблизу Тернополя – всього 6 кілометрів, і ви потрапляєте у новий, світлий, чистий заклад, де можна смачно поїсти та переночувати.

В готелі є 28 номерів в різних категоріях. Номер “Економ” вартує від 480 гривень, номер “Люкс” – 1380 гривень.

Кухня

Тут є 5 видів сніданків, які входять в вартість номерів категорії “Люкс”. Якщо замовляти окремо, то сніданок коштуватиме від 45 до 100 гривень.

Також тут можна спробувати такі вишукані страви як тайський суп Том-ям, тартар із молодої телятини, консаме з пташки, ізраїльський птітім з вершковим маслом та багато іншого. Все меню є на сторінці в Інстаграмі.

“Ваш лаваш”

Де: вулиця Валова, центр Тернополя.

Мережева грузинська випічка за низькими цінами. Тут можна вдосталь наїстися за 1 долар.

Лаваші з різними начинками та без них, шашлик в тісті, люля кебаб, пінта, хачапурі, спеції та різні добавки, – все це є у “Ваш лаваш”.

Цікаво, що навчання пекарів проводить грузин, тому в автентичності кухні сумніватися не варто. Також тут є крафтовий лимонад різних смаків прямо з Грузії та соуси власного виробництва.

Перейти до панелі інструментів