28.09.2021
Місто Новини

5 нових закладів Тернополя, які відкрилися цього літа

Перший місяць осені продовжує танцювати у ритмі, заданому рестораторами влітку – аж 5 ексклюзивних, цікавих та незвичайних закладів з неймовірно смачною кухнею відкрилися у Тернополі нещодавно.

Журналісти “Терміново” спільно із “Їжею Файного міста” підготували підбірку місць, де ви забудете про реальність і відпочинете душею і тілом.

Ресторація “Фляшка”

Де: вул. Т. Шевченка, буд 1 (Біля “Бункермуз”)

Вам доводилось вечеряти коли-небудь у музеї? У будинку 1910 року, з товстими стінами, в оточенні антикваріату і дивних речей? Тут все пронизано духом старовини.

У ресторації відтворена атмосфера старого міста та представлена австро-угорська, польська та українська кухня в сучасній подачі.

Тільки тут можна спробувати традиційний мадярський суп з сомом, сирні палички з журавлиним соусом, таррін з кролика з карамелізованим яблуком та інші надзвичайно смачні страви.

“ПіDпілля”

Де: вул. Білецька, 33, під головним офісом “Опілля” (шукайте червоний ліхтарик над входом).

Нічний speak-easy бар, тематика якого навіяна 20-ми роками минулого століття. Стиль “ПіDпілля”- нічне життя Нью-Йорка, Лондону.

Speak-easy —  новий формат закладу, який уже є популярним у багатьох містах Європи. Пов’язано це з “сухим” законом 1920-30-х років, коли у потаємних, нелегальних барах подавалися міцні алкогольні напої. Цікавинка полягає у секретності, схованості від чужих очей. Але коли знаходиш його вперше, відразу закохуєшся.

Тут небагато місця. Всього 6 столиків та сидіння коло бару. Крім того, у цьому потаємному барі є супер-потаємна кімната, де може розміститися компанія з 10 людей і голосно співати в караоке.

Всюди лаундж, грає діджей (неголосно, тому можна спокійно розмовляти з друзями). Тут проводяться тематичні вечірки, дегустації різних напоїв.

Кухня

Тематика цього нічного закладу —  суто коктейльна, з мінімальними закусками.  Тут подаються класичні коктейлі та авторські. Щодо алкоголю, то він тут унікальний: таких напоїв ви не знайдете ніде в Тернополі. Про закуски варто сказати окремо: тут є цікаві страви з дуже незвичайною подачею.

У меню представлені також безалкогольні коктейлі та веганські страви.

“Цісар”

Де: вул. Злуки, 13, на місці ресторану “Зорепад”. 

Ресторан “Цісар” познайомить вас з найкращими стравами української та європейської кухні. Це заклад, який має свою власну, характерну атмосферу. Тут можна надихнутися імператорським стилем —  статуї, ковані вироби та інші елементи дизайну прямо вказують на це.

На першому поверсі є бенкетний зал на 150 людей, де проводять весілля та святкують інші пам’ятні дати.

На другому поверсі, у барі, є великий зал зі столиками, а також декілька кабінок для проведення часу у спокійній, невимушеній атмосфері. До слова, кожна кабінка зроблена в іншому стилі, можна вибрати дизайн, який подобається саме тобі.

Кухня

Щодо кухні, то тут представлений дуже широкий асортимент страв, починаючи від салатів (яких десятки видів), і закінчуючи вишуканими десертами.

Окремо варто сказати про бізнес-ланчі. За 59 гривень тут можна наїстися досхочу.

Готельна ресторація Rudison

Де: с. Великі Гаї (після церкви та магазину повернути праворуч).

Нова чудова локація поблизу Тернополя – всього 6 кілометрів, і ви потрапляєте у новий, світлий, чистий заклад, де можна смачно поїсти та переночувати.

В готелі є 28 номерів в різних категоріях. Номер “Економ” вартує від 480 гривень, номер “Люкс” – 1380 гривень.

Кухня

Тут є 5 видів сніданків, які входять в вартість номерів категорії “Люкс”. Якщо замовляти окремо, то сніданок коштуватиме від 45 до 100 гривень.

Також тут можна спробувати такі вишукані страви як тайський суп Том-ям, тартар із молодої телятини, консаме з пташки, ізраїльський птітім з вершковим маслом та багато іншого. Все меню є на сторінці в Інстаграмі.

“Ваш лаваш”

Де: вулиця Валова, центр Тернополя.

Мережева грузинська випічка за низькими цінами. Тут можна вдосталь наїстися за 1 долар.

Лаваші з різними начинками та без них, шашлик в тісті, люля кебаб, пінта, хачапурі, спеції та різні добавки, – все це є у “Ваш лаваш”.

Цікаво, що навчання пекарів проводить грузин, тому в автентичності кухні сумніватися не варто. Також тут є крафтовий лимонад різних смаків прямо з Грузії та соуси власного виробництва.

Схожі пости

У Тернополі взяли під варту чотирьох шахраїв, які діяли за схемою “Ваш родич скоїв аварію”

Розшукуюь тернополянина, який зник два дні тому (Фото)

На півдні Тернопільщини сильний вітер зривав дахи (фото)

Перейти до панелі інструментів