24.04.2024
Новини

Флешмоб, змагання з плавання, волейбол, концерт – куди піти тернополянам на День незалежності та День прапора

Наступний тиждень у Тернопільській міській територіальній громаді розпочнеться з низки святкових та пам’ятних дат, серед яких День прапора, День незалежності України, День міста, храмовий празник, а також День вшанування пам’яті захисників України.

З цієї нагоди у місті та громадах відбудуться різні заходи.

22 серпня

Проведення Кубку Тернопільського ставу з плавання на відкритій воді заплановане на 11:00.

Місце проведення – акваторія Тернопільського ставу (відпочинкова зона «Циганка»).

День прапора

23 серпня церемонія підняття Державного Прапора України відбудеться на центральній алеї парку “Топільче”. Імоварно, буде задіяний той самий скандальний флагшток, на встановлення якого витратили 5 мільйонів гривень.

Після цього упродовж дня у Тернополі відбудеться флешмоб, патріотичні акції та автопробіг. Також проведуть турнір з пляжного волейболу “Кубок Незалежності”.

День Незалежності

Святкування 30-річчя Дня Незалежності України розпочнеться з урочистого масового заходу на Театральному майдані під назвою “Україна. Народжені вільними!”. В його рамках буде нагородження, спецпогашення марки до 30-річчя Незалежності України, покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків. Цей захід розпочнеться об 11:00.

Ввечері, близько 19:00, на Театральному майдані відбудеться святковий концерт, на якому виступатимуть Андрій Смерека (учасник проєкту «Україна має талант»), Іван Наві, квартет «Вільні», тернопільські гурти «Bugs & Bunny» і «Фіра».

25 серпня

О 10:00 25 серпня в Тернополі відбудеться традиційний турнір з футболу серед юнаків 2007 р.н. пам’яті тренера В. Полянського.

26 серпня

О 10 годині ранку 26 серпня заплановане проведення традиційного турніру з футболу серед юнаків 2007 року народження пам’яті тренера В. Полянського.

Також у цей день планують відкриття художнього пленеру “Тернопіль місто -надихає”. Місце проведення – історичні локації міста. Правда, які саме, у міській раді не уточнюють.

27 серпня

27 серпня у Тернополі заплановане проведення Чемпіонату світу з водно-моторного спорту. Етапи чемпіонату Світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil» розпочнуться з 8 ранку.

На пляжі “Динамо” о 10 ранку розпочнеться Турнір з універсального бою між командами м. Тернополя та м. Чернівці.

Об 11:00 біля пам’ятника Івану Франку відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди 165-ї річниці від дня народження поета. Відразу після цього на цій же локації відбудуться літературно-мистецькі читання та інші заходи. О 19 годині в кінотеатрі “Злата” відбудеться перегляд фільму “Захар Беркут”.

Перейти до панелі інструментів