26.04.2024
Відео Місто Новини

У мерії обіцяють, що вже невдовзі тернополянам не доведеться мокнути на набережній у вітер через бризки фонтану (фото, відео)

Міська рада намагається вирішити проблему заливання набережної водою в період, коли увімкнені фонтани, а вітер дме у напрямку зі ставу. Тоді краплі зі струменів заносить на перехожу частину, заливаючи як саму набережну, так і людей.

Про незручності тернополяни неодноразово пишуть в соцмережах. Минулого року в мерії обіцяли відключати фонтани у вітряну погоду, але традиційно своєї обіцянки не дотрималися. Тож періодично перехожі продовжували мокнути на набережній при поривах вітру.

Врешті на 4-му(!!!) році функціонування фонтанів в мерії знайшли рішення, як вирішити проблему.

– Форсунки виставлені під кутом 45 градусів і коли дме вітер, то воду з фонтанів несе на набережну, там все заливає. Вирішили виставити їх на 30 градусів. Вже не буде струмінь фонтану так далеко бити. Нехай буде на півметра менше, але очікуємо, що це покращить ситуацію і буде можливо людям пройти набережною і у вітряну погоду, – повідомив в ефрі Радіо-рокс начальник міського управління ЖКГ Олег Соколовський.

Він також додав, що після крадіжки кабелів повністю всі аераційні фонтани ще досі не відновили.

– Аераційні фонтани забезпечують воду киснем і це один з шляхів попередити її цвітіння та неприємний запах. На жаль, зимою весь кабель, а він досить дорогий, було зрізано і переплавлено, щоб здати на металобрухт. Дякуючи поліції, знайшли цю людину, але з нього гроші не візьмеш… Поступово відновлюємо. Проблема, бо треба повністю діставати двигуни з води і все перепідключати, бо там все обірвано. Частину фонтану відновили і вже включаємо, – зазначив Олег Соколовський.

Фото, відео: Назар Наджога.

Перейти до панелі інструментів