24.04.2024
Місто Новини

У дощову та вітряну погоду фонтани цьогоріч в Тернополі не працюватимуть

В міській раді пообіцяли відключати фонтани у вітряну погоду. В попередні роки вітер ставав проблемою на Набережній, особливо в прохолодні дні, коли люди не могли пройти повз аераційні фонтани, не намокнувши.

Тепер мерія, виглядає, зробила висновки і обіцяє у вітряну погоду фонтани відключати. Уже невдовзі тернполяни зможуть переконтися, чи даної обіцянки буде дотримано.

Як повідомляє прес-служба міської ради, з 16 травня у Тернополі запрацювала частина фонтанів. Наразі працює аераційний фонтан на набережній Тернопільського ставу, фонтан «Життя» в парку ім. Т. Г. Шевченка, пішохідний фонтан на «Циганці» та водограй у парку Національного відродження.

Пішохідний водограй «Кульбаба», що в сквері В. Чорновола має запрацювати, як кажуть у міській раді, найближчим часом після незначних ремонтних робіт.  Через пошкодження вандалами семи освітлювальних елементів, ремонту потребує і фонтан «Каскад» («Сльози Гронського») поблизу Тернопільського замку.

Відповідно до затвердженого графіку роботи найбільших водограїв Тернополя на травень, у вихідні та святкові дні фонтани, що на бульв. Т. Шевченка, бульв. Д. Галицького, бульв. Д. Вишневецького, в парку «Топільче», а також водограї «Кульбаба», «Каскад», «Життя» та аераційний фонтан на набережній Тернопільського ставу працюватимуть з 11:00 до 21:00 год, у будні дні – з 14:00 до 21:00 год. У дощову та вітряну погоду фонтани не працюватимуть.

Фото: 20 хвилин

Перейти до панелі інструментів