23.04.2024
Жінки Здоров’я Новини

“Дякую усім, хто вірив”: випускниця тернопільського вишу підкорила Еверест (фото)

Про підкорення найвищої вершини світу Еверест викладачка географії, випускниця георгафічного факультету Тернопільського педуніверситету Христина Мохнацька повідомила на своїй сторінці у фейсбуці 2 червня. 

“Спустилася тільки 3 години назад. Збираюся з думками, що ж написати. Може і не треба нічого писати, доказувати. Дочекаюся мого імені в списку та й все. Дякую усім хто переживав, хто вірив, а хто ні”. – написала вона. – Тепер чекаю сертифікат і додому. Дякую усім. Усім добра, здоров’я”.

День перед тим, 1 червня, звістку про підкорення Евересту опублікували і на сторінці Івано-Франківського Університету Короля Данила, де викладає Христина.

“Викладачка Університету Короля Данила Христя Мохнацька здійснила успішне сходження на Еверест! Добралась до вершини Христина сьогодні о 07:04 за місцевим часом. Вона особисто за допомогою стільникового зв’язку повідомила проректора університету Олега Андрухіва про своє успішне сходження. Вітаємо Христину!”, – йдеться у повідомленні.
Зазначимо, що після цього повідомлення у мережі розгорівся скандал, а університет звинуватили у брехні, мовляв Мохнацькій не вдалося підкорити вершину.

“Я не розумію звідки інформація, що я піднялася без кисню, так я хотіла, але погода була настільки вітряна, що мій шерпа не дозволив мені підніматися без кисню. І де докази, що я вернулася, що я не вийшла? Ну я можу догадуватися кому це вигідно… Тепер займуся цим, і буду досліджувати”, – написала на своїй сторінці Христина Мохнацька.

В іншому своєму пості жінка зазначила, що пригнічена ситуацією, яка склалася навколо її сходження на Еверест.

“В інших країнах підтримують, радіють, а тут тільки гадять. Я вже готова до будь-яких критик, звинувачень, відео, фото, і т д. Мене настільки принизили, що я вже і сама не вірю в це все”, – написала альпіністка.
Фото з фейсбук-сторінки Христини Мохнацької. 
Перейти до панелі інструментів