24.04.2024
Здоров’я Новини

На вихідних у Тернополі розгорнуть тимчасовий центр вакцинації

На вихідних у Тернополі розгорнуть тимчасовий центр вакцинації. Знаходитиметься центр вакцинації на базі комунального підприємства Тернопільської міської ради «Центр дозвілля і молодіжних ініціатив імені Довженка» вул. Злуки, 45. Центр працюватиме за графіком – з 9.00 до 16.00.Про повідомляє Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. 

Усі, хто зареєструвалися через «Дію» або національний контакт-центр будуть гарантовано щеплені у центрі масової вакцинації від COVID-19, запевняють у Департаменті.

На даний час майже 400 жителів області підтвердили запрошення на вакцинацію.
– На сьогодні на регіональному та місцевих складах є вакцини CoronaVac, ми вже очікуємо поставку вакцини Pfizer-BioNTech. Очікується постачання вакцини AstraZeneca італійського виробництва, яка буде виключно для вакцинації другою дозою населення. Тому усі, хто отримав першу дозу вакцини, будуть щеплені другою, – зазначає  директорка департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Ярмоленко.
На вимогу уряду, до серпня регіони повинні збільшити обсяги вакцинації від коронавірусу.

– Маємо завдання, яке потрібно виконати. Тому закликаю докластись комунікаційно максимум, аби люди мали можливість дізнатись про доступну та безкоштовну для них вакцинацію, записатись через «Дію» чи контакт-центр та прийти на щеплення, – додала Ярмоленко.

Водночас, щеплення на вихідних не робитимуть вакцинами, отриманими від COVAX.
Вакцини в рамках ініціативи COVAX будуть використовувати виключно за національним планом.
Нагадаємо, з 1 березня всі українці можуть записатися в чергу на вакцинацію від ковіду. Для цього необхідно зареєструватися через платформу «Дія», на сайті або через мобільний застосунок.

Головне фото: ua.depositphotos.com.

Перейти до панелі інструментів