25.04.2024
Екологія Культура Новини Файні люди

“Ви думаєте про дань померлим, а чи думаєте про живих?”: священник з Тернопільщини закликав не нести на цвинтарі пластикові композиції

Священник із Ланівців Олексій Філюк на своїй фейсбук-сторінці звернувся до християн із закликом не нести пластикові квіти та композиції на могили близьких.

“Дорогі християни! Мертвим не потрібні Ваші мертві квіти. Подумайте краще про живих, про своїх дітей, онуків, природу, про себе. Звертаюсь до кожного з вас, подумайте 100 раз, перш ніж придбати цю отруту, і розкажіть своїм близьким та знайомим.

Ви це робите, бо так прийнято вшановувати у вашому селі чи місті пам’ять про померлих? Але вони вже відійшли і їм нічого матеріального не треба. Краще помоліться, запаліть свічку, дайте милостиню, принесіть живі квіти врешті решт.

Читайте також: На Провідну неділю в Тернополі збільшать кількість рейсів громадського транспорту до кладовищ

Ви думаєте про дань традиції і померлим, а чи думаєте про живих? Про ваших дітей, онуків, правнуків. Що ви їм залишаєте? Яку природу та екологію? Пластик розкладається щонайменше 100 років! 100!!!! А скільки тонн цієї отрути щороку несуть на могили? А скільки шкідливих, смертельних речовин ми отримуємо при спаленні цих “красивих” квітів. Чому хворіють діти? Що ми їм даємо? Отруєну воду, землю і повітря? Бо живем стереотипом “а що люди скажуть”?

Якщо хочете придбати цю смертоносну “красу”, краще дайте ці кошти на лікування хворої дитини, чи милостиню потребуючим. Це більше допоможе мертвим і дасть ліпше майбутнє нашим нащадкам”, – написав Філюк.

Джерело: фейсбук-сторінка Олексія Філюка.
Перейти до панелі інструментів