27.04.2024
Місто Новини

41 постанова на покупців та 11 – на ресторани: в поліції розповіли про злісних порушників карантину (відео)

На минулих вихідних правоохоронці винесли 41 постанову відвідувачам торгово-розважальних центрів Тернополя, а також не допустили роботу двох закладів, що є злісними порушниками карантинних обмежень. Про це на засіданні міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом у четвер, 22 квітня, розповів начальник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця.

За його словами, впродовж 16-22 квітня найбільше спільних рейдових груп спрямували на перевірку дотримання протиепідемічних заходів кафе, барами, ресторанами та торговельно-розважальними закладами міста.

– У період з 16 до 22 квітня у Тернополі виявили 11 порушень карантинних обмежень закладами громадського харчування, – каже Осадця. – Поліцейські задокументували дані факти, усіх порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.  Впродовж вихідних працівниками поліції було забезпечено дотримання норм карантину у ТРЦ «Подоляни» та супермаркеті «Новус».

За результатами роботи на цих об’єктах, правоохоронці винесли 41 постанову про накладення адміністративних стягнень на громадян за перебування у громадських місцях без засобів індивідуального захисту. Складали протоколи і щодо тих магазинів, де спостерігалися великі скупчення людей.

– Були свідомі громадяни, які ці факти виявляли та телефонуали, – розповів Осадця. – За минулу суботу-неділю в ТРЦ “Подоляни” винесли 27 постанов за перебування в громадському місці без засобів індивідуального захисту. Ще 14 протоколів склали в “Новусі” – люди там також були без масок.

Що ж до злісних порушників, то Осадця наголосив: впродовж п’ятниці-неділі не допустили роботу таких закладів як “Бунккермуз” та “За склом”, які вже не раз ігнорували карантинні обмеження, що їх  встановлювали в місті.

– “Бункермуз” є системним порушником, – наголошує Осадця. – Він не працював у п’ятницю-неділю. Впевнений, що не працюватиме і надалі, бо дискотеки в місті заборонені. Спільно з Нацгвардією не допустили роботу всупереч карантинним вимогам закладу “За склом”, де були порушення. В той же час в приміщенні були 20-30 відвідувачів, за що заклад притягнуть до відповідальності.

Як зауважив Осадця, більшість закладів громадського харчування у Тернополі все ж дотримувалися карнатинних обмежень, що дало можливість покращити епідситуацію в місті та пом’якшити карантинні обмеження з понеділка, 26 квітня.

Перейти до панелі інструментів