29.03.2024
Здоров’я Місто Новини

“Всі кисневі точки зайняті важкими хворими”: який вигляд має інфекційне відділення однієї з тернопільських лікарень (відео)

Лікар схилився над пацієнтом, хворим на ковід

У Тернополі вже не перший тиждень зростає кількість інфікованих коронавірусом, а відповідно – і кількість госпіталізованих пацієнтів. Який вигляд має інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги, в якій приймають хворих на ковід, показали у відеоролику.

– Знову пішла хвиля активного росту, активне поступлення хворих в стаціонар і важкість хворих зросла, – розповідає завідувачка інфекційного відділення лікарні швидкої допомоги Оксана Кадубець. – На сьогодні на ранок у відділі в нас є 50 хворих. Всі кисневі точки зайняті важкими хворими. Ми спостерігаємо ускладнене протікання інфекції.

Читайте також: “Ситуація з ковідом на Тернопільщині складна, а прийдешні свята можуть ще більше все погіршити” – епідеміолог (відео)

На кадрах можна побачити, який вигляд має інфекційне відділення під час епідемії, в яких умовах працюють лікарі та молодший медичний персонал.

– Ситуація є досить складною, – погоджується із колегою лікар відділення інтенсивної терапії інфекційного відділення Сергій. – Є багато важких хворих, які потребують респіраторної підтримки.

Читайте також: За добу від ковіду померли 13 мешканців Тернопільщини

Медсестра реанімаційного відділення Ірина каже, що всі 10 ліжок у них зайняті.

– Коли когось одного переводимо в інше відділення, одразу ж поступають інші. Робота дуже важка, ми по 12 годин у костюмах, – описує ситуацію медпрацівниця і закликає. – Треба берегти себе і своїх рідних!

Перейти до панелі інструментів