26.04.2024
Відео Здоров’я Місто Новини

Літургії в храмах таки дозволили, але тернополянам все ж радять молитися на вулиці

8 квітня внесено зміни до рішення міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Тернопільської громади в частині, яка стосується богослужінь в приміщенні.

Як пояснила Терміново речниця міської ради Мар’яна Зварич, зроблено це для того, щоб привести рішення штабу від 7 квітня у відповідність до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка на всеукраїнському рівні дозволили проведення богослужінь у храмах.

Читайте також: Богослужіння онлайн та причастя з одноразового посуду: які обмеження введуть у Тернополі в найближчі дні

– Водночас ми таки закликаємо жителів міста брати участь у літургіях перед храмом, перебуваючи на вулиці, – зазначила Зварич.

Відповідно до внесених змін до рішення міського штабу, наголошується, що учасникам богослужінь у разі перебування у храмах необхідно дотримуватись соціальної дистанції, маскового режиму та інших санітарно-протиепідемічних норм, згідно із вимогами чинного законодавства.

Читайте також: “Ситуація з ковідом на Тернопільщині складна, а прийдешні свята можуть ще більше все погіршити” – епідеміолог (відео)

При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд, або використовувати дезінфікуючі засоби для забезпечення швидкої дезінфекції літургійного посуду, прихожанам рекомендовано брати участь у Богослужіннях перед храмом, на відкритому повітрі.

«Напередодні Великодніх свят закликаємо усіх жителів Тернопільської громади дотримуватися карантинних заходів, щоб зустріти світле свято Христового Воскресіння здоровими», – йдеться наприкінці повідомлення міської ради.

Нагадаємо, під час запровадження карантину вихідного дня у листопаді 2020 року, у храмах Тернополя фактично знехтували карантинними вимогами, прихожани перебували в середині із значним перевищенням обумовленої кількості, чимало людей було без масок.

Перейти до панелі інструментів